Várpalota

2013.06.17. 09:07

Közlekedés mesterfokon

Várpalota - Harmadik helyen végzett az Kerékpáros Iskola Kupa közlekedési versenysorozat országos döntőjén Angyal Rebeka, a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola hetedik osztályos diákja.

Szabó Péter Dániel

Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló, több évtizedes múltra visszatekintő viadal országos fináléját Szegeden rendezték a hónap elején, Rebeka a városi és a megyei verseny megnyerését követően jutott el a legjobbak közé.

- Először egy a KRESZ-teszthez hasonló elméleti feladatlapot töltöttünk ki, majd másnap az ügyességi pályán és a városi közlekedésben kerékpározva kellett bizonyítanunk felkészültségünket - mondta el kérdésünkre a Pétfürdőn élő Rebeka, akinek teljesítményéről Jánosiné Bőle Andrea, a Nepomuki iskola igazgatója is elismeréssel szólt.

 

Fazekas Péter, Angyal Rebeka és a felkészülésben sokat segítő Fazekas-Venczel Helga a Nepomuki iskola udvarán (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Persze a jó szerepléshez kellett egy komoly, több hónapon át tartó felkészülés is, ami a közlekedési szakkört vezető Fazekas Péter nevéhez köthető.

- Rengeteg tesztlapot kitöltöttünk együtt, s átbeszéltük a különböző közlekedési helyzeteket. Rendszeresen gyakoroltunk az iskola udvarán felállított akadálypályán is, valamint a motoros oktatáshoz hasonlóan városi forgalomban is mentünk a kerékpározó Rebekával - mondja a civilben az egyik legnagyobb autósiskola szakoktatójaként dolgozó Péter, majd hozzáteszi, a siker értékét növeli, hogy Veszprém megyéből az elmúlt 25 évben nem sikerült egy lánynak sem dobogós helyezést elérnie az országos döntőben.

A Nepomuki iskolában egyébként hosszú évek óta hagyomány a közlekedési szakkör. A foglalkozások eredményességét jól példázzák az eredmények. Megyei szinten minden évben a legjobbak között vannak az intézmény diákjai a közlekedési versenyeken, két évvel ezelőtt pedig Kántor Péter országos második helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!