Várpalota

2012.02.04. 09:43

Nyíltan a fiatalok problémáiról

Várpalota - A település összes általános és középiskolájának diákönkormányzata is képviseltette magát a Városi Ifjúsági Kerekasztal alakuló ülésén.

Szabó Péter Dániel

A jól sikerült megbeszélésen a fiatalokat érintő és foglalkoztató problémákat vették sorra, amelyek közül a legsúlyosabb a drogfogyasztás. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a kialakult probléma okait kell kezelni, amelyre megoldás lehet a szabadidő hasznos eltöltését célzó, a fiatalok igényei alapján és közreműködésével szervezett programok meghirdetése. A megjelent fiatalok részéről problémaként merült fel, hogy az Ifjúsági Házban szervezett programokról nem mindig szerez tudomást a célcsoport, ezért nagyon fontos egy olyan információs felület létrehozása, amellyel minél több városi diákot el lehet érni. Megoldást jelenthet erre, egy a városi honlapon keresztül elérhető információs oldal vagy egy Facebook-oldal létrehozása.



A diákok kérték továbbá, hogy legyenek a városban ingyenes koncertek, és olyan közösségi terek, amelyek lehetővé teszik a biztonságos szórakozást. Ehhez kapcsolódva Talabér Márta polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, hogy tavasszal az Ifjúsági Ház előtt kialakítanak egy a gördeszkázóknak szánt teret, ami már régi igény volt az extrém sportot kedvelők részéről.

Pozitív kezdeményezés a Thuri György Gimnázium részéről, hogy az iskola tornatermében minden péntek délután 13.30 -15.00 óra között várják a kosárlabdázni szerető fiatalokat, akár egyénileg, akár csapatban. A felajánláshoz más intézmények és sportlétesítmények is csatlakozhatnak, így az egyesületen kívüli sportolásra is több lehetősége lenne a fiataloknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!