Városlőd

2015.05.31. 09:31

Tevékeny 90 éves - Németül köszöntötték a díszpolgárt

Városlőd – Németül köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Schneider Józsefet a település polgármestere, Csekényi István és Ádám Renáta jegyző.

Tisler Anna

Schneider József jó egészségnek örvend, egyedül él tágas családi házában. Három gyermeke, hét unokája, három dédunokája van. Mindannyian a közelében élnek, gyakran felkeresik őt. Az idős ember napjai munkával telnek, megtudtuk, már elvetette a burgonyát, de termel paradicsomot és hagymát is. Ellátja magát, szeret utazni. Idén már többször járt Budapesten. Mindig megfigyeli, miben gyarapszik, fejlődik a város. Gyakran jár Veszprémben és Ajkán is. Büszke arra, hogy mindkét városban dolgozott.

Schneider Józsefet Csekényi István és Ádám Renáta köszöntötte. Fotó: Tisler Anna

– Ács szakmát szereztem, majd továbbtanultam, művezető lettem. Sokan dolgoztak a kezem alatt. Azt vallottam mindig, hogy nem szabad hazudni. Ha probléma volt, átgondoltuk, hogy lehet megoldani. Soha senkivel nem veszekedtem.

Schneider József Városlődért is sokat tett. Három ciklusban a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke volt, sokat tett azért, hogy a világháborús hősök nevét megörökítő emléktábla elkészüljön. Énekelt a templomi kórusban. Munkásságáért 2007-ben megkapta a díszpolgári címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!