Városlőd

2017.02.23. 17:40

Kiválóan szerepelnek a városlődi tanár diákjai a versenyeken

Kiválóan szerepelnek diákjaink tanulmányi versenyeken, de a közösségi életnek is lelkes szereplői - mondta Fülöp Zoltáné, a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Kislődi Rőthy Mihály Tagintézményének pedagógusa, a másodikosok osztályfőnöke, az alsós munkaközösség vezetője.

Penk Tímea

Fülöp Zoltánné bátorítja és felkészíti diákjait az eseményekre: sportversenyekre, rajzpályázatokra, irodalmi és egyéb vetélkedőkre.

- Mozgalmas iskolai életünkön kívül véradókat is toborozunk és a Katolikus Karitász rendezvényeit színesítjük versmondóinkkal, de szívesen kirándulunk a nyugdíjasklubtagjaival is. Videót készítettünk a helyes fogápolásról, amelyért ajándékcsomagot kaptunk - számolt be Fülöp Zoltánné. Hozzátette: a csapatszellem erősítése és a csapatmunka fejlesztése érdekében számos versenyre neveztek be, amelyeken izgalmas feladatok vártak a csapatra.


Fülöp Zoltánné osztályfőnök a kislődi másodikos diákokkal

A mesemondó-találkozó főszervezője évek óta Fülöp Zoltánné. A tanítványai minden évben továbbjutnak a Somló környéki mesemondó-találkozóra, ahol gyémánt és arany minősítést szereznek. Ugyancsak eredményesen szerepelnek az országos versenyeken magyar nyelv és irodalom, matematika, környezetismeret tantárgyakból.

- Tavaly decemberben nagy öröm érte az osztályunkat, amikor elnyertük a Tehetségtámogató Közösség Díjat. Ez igazolja, hogy a második osztály olyan közösség, amely elismeri és támogatja diákjait abban, hogy megtalálják tehetségük fejlesztésének lehetőségeit. Ez egy különleges osztály, amely szereti a kihívásokat, szívesen mutatja és gyarapítja tudását - hangsúlyozta a pedagógus. A szülők kirándulás szervezésével jutalmazták a sikereket, ami erősítette a közösséget.

A teológiai végzettséggel is rendelkező Fülöp Zoltánné a tanítás mellett fontosnak tartja a szakmai fejlődést és
a pályakezdők támogatását. A tanórákon kívül is szeretettel foglalkozik a gyerekek kulturális nevelésével, a drámacsoport vezetőjeként több színvonalas iskolai műsor szervezője, de a községi rendezvényeken is részt vállal. Az osztályfőnök szerint kölcsönös odafigyeléssel, támogatással nagy sikereket lehet elérni, és ez megalapozza a gyermekek boldogságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!