Városlőd

2016.05.24. 19:31

Sikerek, hála és szórakozás - Iskolai gálaműsor Városlődön

Városlőd – Színvonalas műsorral idézték fel a tanév sikereit a község iskolájának a diákjai a gálán, amelyre megtelt a kultúrház nézőtere.

Penk Tímea

A Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, illetve a műsor vezetője, Pfeiferné Takács Hajnalka köszöntötte a gálaműsor vendégeit.

– Köszönetet mondok a gyermekeknek a kitartó és szorgalmas munkájukért, a szülőknek, nagyszülőknek a támogatásért, segítségért, melyet tőlük kapunk, és köszönetet kollégáimnak is. Nemcsak a felkészítésekért, nemcsak a díszítésekért, hanem a pozitív, rugalmas hozzáállásukért, hivatástudatukért, és az érdeklődésért, amiért izgulva várják egy-egy produkció sikerét és tapssal jutalmazzák a munkánkat – mondta Pfeiferné Takács Hajnalka.

Ádám Renáta jegyző köszöntőjében kiemelte, hogy mindannyian büszkék a városlődi iskolások sikereire. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a tehetséggondozás nem teher, hanem kihívás, és mindannyiunk feladata, hogy támogassuk gyermekeinket a kibontakozásban. Fülöp-Bornemisza Szilvia tankerületi igazgató elmondta, hogy a pedagógiai munka nem csupán a tanórákra vonatkozik.

– Nagyon fontos a nevelés, a hagyományok egymásra utaltságának a meglátása, és a kapcsolatrendszer adta lehetőségek kihasználása – emelte ki Fülöp-Bornemisza Szilvia, aki szerint nem szabad hagyni, hogy gyermekeikből kihaljon a hazaszeretet, a hősök tisztelete, az önbecsülés, a nemzeti öntudat. Ebben a szülőnek és a pedagógusoknak rendkívüli szerep jut.

Az idei tanévben is kiemelkedő eredményeket értek el a városlődi iskolások. A Szakmára fel! elnevezésű vetélkedőn első lett a négytagú csapat. Természetismereti versenyen ugyancsak első helyen végeztek a városlődiek, illetve különdíjat kaptak. Anyanyelvi versenyen szintén első helyezést értek el a hatodik osztályosok. A sakkverseny országos fordulóján hatodik és nyolcadik helyezéssel érkeztek haza a diákok. A petángozásben első,  futball kupán második, városi-körzeti diákolimpián harmadik, körzeti footsal bajnokságon második helyezést értek el a városlődi iskola diákjai, illetve megnyerték a Bródy kupát és a kisiskolák bajnokságát.

Számos különleges programra is lehetőség nyílt a tanévben. A Német Nemzetiségi Önkormányzat segítségével körülbelül kétszáz gyermek láthatta a szekszárdi német színház előadását. A Kulturwettbewerb pedig huszadik jubileumát ünnepelte. Számos kirándulást, színházlátogatást szerveztek, a szülői munkaközösség és a roma önkormányzat is mindig készen állt a segítségre.

A nagy sikerű gálaműsort árnyjáték, tánc, harmonika, fúvósok, versek, színdarabok, gitár és zongoraművek színesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!