Városlőd

2016.10.28. 14:49

Méltóbb körülmények

Városlőd - Megújult a városlődi alsó temető lépcsője, ami így már nem csak szép, de biztonságosabb is lett.

Piltman-Horváth Barbara

A kormányzati pályázatból megvalósult fejlesztést mindössze öt hét alatt sikerült véghez vinni a falu nagy örömére. A térkövezett lépcsőn és emelkedőn már magabiztosabban mentek fel az idősebbek is a Szent Anna kápolnához, az ünnepségre.

Csekényi István, Városlőd polgármestere köszöntőjében elmondta, a kápolnát az 1700-as években építették a betelepült sváb ősök építették, 1931-ben készült el a hozzá vezető út és lépcső, azóta viszont csak kisebb, karbantartási munkálatokat végeztek. -Most azonban sikerült felújítanunk, korlátokat is szereltünk fel és a kápolnában is új padok várják a falusiakat - emelte ki a település vezetője.

Az ünnepségen a helyi általános iskola kórusa Pfeiferné Takács Hajnalka vezetésével ejtette ámulatba, majd Takács Szabolcs, a Veszprém megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja mondott beszédet. -Farkasgyepűi lakosként, magánemberként is szívesen jöttem. Olyan fejlesztési lehetőséget adott a kormány, amit a városlődi polgármester jól használt ki. Emlékszem, milyen volt az út, ráfért a felújítás. A kormánymegbízott kiemelte, az ember a temetőbe emlékezni megy, a családtagjaihoz, egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között teszi ezt.

Az Egyházi Kvartett előadását többen is kísérték dúdolva a közönség köréből, majd Simon Gábor atya és Tornavölgyi Krisztián plébános felszentelték a megújult utat és lépcsőt.

Csekényi István polgármester külön köszönetét fejezte ki Koppányi Bélának, aki a település keresztjeinek 80 százalékát felújította.

Az ünnepség a szózat közös eléneklésével ért véget, sokan mécsest gyújtottak a megáldott, felújított kereszt előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!