Városlőd

2015.05.22. 19:43

Él az anyanyelv és a kultúra

Városlőd - Attól különleges az iskolánk, hogy minden jót megteszünk a gyermekekért - mondta Pfeiferné Takács Hajnalka intézményvezető a tanév gáláján.

Penk Tímea

A Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai szép eredményeket értek el különböző versenyeken, az ezeken bemutatott előadásaikból szerveztek nagyszabású gálát.

Az intézményvezető köszöntője után Csekényi István polgármester nyitotta meg a rendezvényt. A tankerület igazgatója, Fülöp-Bornemisza Szilvia ismertette a tanév kulturális, sport és egyéb tevékenységeit, illetve az iskola részvételét az országos és különböző helyi programokban.

- Szívemen viselem a nemzetiségi iskolák sorsát, hiszen nem sok idő telt el azóta, hogy Magyországon nem szégyen nemzetiséghez tartozóként megszólalni saját anyanyelven - hangsúlyozta a tankerület igazgatója.

A rendezvény első előadásaként a legnagyobb táncosok léptek fel a fénykeringővel, majd Pintér-Pék Sára és Lang Julianna mondott verset. Bauer Emese, Felber Luca és Staub Zsanett, az Allegro zeneiskola diákjai után Rózsa Boglárka és Pető Panna lépett színpadra. A legkisebb táncosok polkát és humoros favágó táncot adtak el, majd Bambek Diána és Horváth Laura német nyelvű műsorát láthatták. A harmadik osztályosok humoros szakács produkcióval készültek, majd két szavaló, Rovenszki Napsugár és Lugosi Nóra következett. A hetedik osztályosok bajor sörtáncot adtak elő, a hatodikosok életük egy elképzelt epizódját mutatták be a tanulás elleni tüntetésről. Az elsősök a nagymamájuk iránti szeretetüket fejezték ki, majd Staub Ádám klarinétozott. Fuchs Máté és Peidl Patrícia szavalata után Lénárt Dóra, Lénárt Gáspár, Peidl Patrícia és Gulyás Napsugár zongorázott.

Lugosi Ádám és Takács Ádám német nyelvű produkciója után a másodikos Takács Ádám és Fank Kimberli gitározott, majd Svasics Áron lépett színpadra. Meglepedésvendégként Pintér Aranka mondta el versét, majd Mátrai Balázs és Nagy Krisztina a Wind of change dalt adta elő, végül az iskola énekkara zárta a műsort, amelyet Pfeiferné Takács Hajnalka vezényelt. Az intézményvezető a városlődi iskola különlegességének nevezte, hogy minden jót megtesznk a tanulóikért.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!