Utazó

2016.02.23. 20:52

Tudja, hova utazik március 15 hétvégéjén? (x)

Az időjárás szinte már hetek óta a szabadba csábít, és a tavasz hivatalos beköszöntére sem kell már sokáig várni.

A naptárra pillantva a közelgő ünnepnap is kegyes lesz hozzánk, ugyanis hosszú hétvégével ajándékoz meg. Ilyenkor legtöbben szeretjük magunk mögött hagyni a város zaját, és a megszokott környezettől távol kívánjuk tölteni időnket. Erre minden lehetőség adott is, hiszen hazánk szebbnél-szebb tájakkal és számos látnivalóval várja azokat, akik utazni, kirándulni szeretnének. Az utazasnet.hu most néhány tippel szeretne szolgálni annak érdekében, hogy az utazás március 15 hétvégén garantáltan jól sikerüljön. Lássuk, merre érdemes az irányt venni!

A főváros és környéke

Budapest rengeteg programlehetőséget kínál az ünnepi hétvége alkalmából. Azok számára, akik mindennapjaikat nem a fővárosban töltik, egyébként is kiváló döntés lehet az, hiszen nevezetességei több napra elegendő látnivalóval szolgálnak. Természeti adottságai túrázásra, kirándulásra éppen úgy alkalmasak, mint akkor, ha valamelyik gyógyfürdőben töltődnénk fel energiákkal.

Hévízi fürdőzés az egészség szolgálatában

Hévíz télen-nyáron várja azokat, akik a gyógyító kínálta fürdőzési lehetőséggel élnének olyan páratlan környezetben, mely európai szinten is egyedülálló. A Balaton környéke egyébként is remek választás már kora tavasztól kezdődően, hiszen az ébredő természetnek köszönhetően egészen más arcát mutatja a „magyar tenger”, mint a nyári forróságban.

A megunhatatlan Hajdúszoboszló

Van hazánknak egy olyan fürdővárosa, amely nem csak hazai, de külföldi turisták körében is kiemelt népszerűségnek örvend. Hajdúszoboszló, és annak méltán híres fürdője télen-nyáron kiváló fürdőzési lehetőséget biztosít. A különféle, izgalmasan kialakított fedett medencék márciusban is garantálják az önfeledt kikapcsolódást.

Tiszai feltöltődés

Tiszakécske nyaranta sokakat vonz a folyópart szépségével és az igényesen kialakított fürdővel. Mióta megnyitotta kapuit a fürdő közvetlen közelében megtalálható hotel, egyre többen teszik el a voksot a márciusban még igencsak csendes tiszai üdülőhely mellett. A gyógyfürdőzés és az úszás szerelmesei biztosan jól fogják érezni magukat a családok számára is ajánlott helyszínen.

Az ellenállhatatlan Pécs

Ha hazánk turisztikailag frekventált területei kerülnek szóba, akkor Pécs neve biztosan említésre kerül. Nem csak a páratlanul szép természeti adottságoknak köszönhető ez, hanem a gazdag történelmi látnivalóknak, és a város semmihez sem fogható, egyedi hangulatának is. Töltse a hosszú hétvégét Pécs városában, és fedezze fel annak minden nevezetességét!

A napfény városa tavasszal is vár!

A Dél-Alföld egyik legnagyobb városa, Szeged tavasszal is kitűnő választásnak bizonyul. Élményfürdője a család minden tagja számára remek kikapcsolódást kínál, de a város látnivalói, remek gasztronómiája és a Tisza partjának szépsége is mindenképpen szót érdemelnek. A napfény város tavasszal sem okoz csalódást!

Visegrádi feltöltődés

A Dunakanyar páratlan természeti értékekkel várja a kikapcsolódni vágyókat márciusban is. A környék adottságainak köszönhetően olyan szálláshelyekkel találkozni, melyek már fekvésüknél fogva is magukkal ragadják a vendégeket. Fedezze fel a fővárostól is elérhető távolságban megtalálható idegenforgalmi régiót, és kösse össze wellness élményekkel az utazást!

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül igyekeztünk kiemelni néhány olyan hazai helyszínt, ahol a március 15-ei hosszú hétvégén garantáltan jól érezheti majd magát a család apraja-nagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!