Thermal Hotel BALANCE**** Lenti - Négy ország határán - Kirándulások tökéletes kiindulópontja (x)

2017. március 13., 07:00 szerző: Korosa Titanilla
Az ország dél-nyugati csücskében, a zalai dombok között, a szlovén-osztrák-horvát határtól néhány kilométerre fekszik Lenti.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 1
G->reklam_mentes: 0

A város idegenforgalmi kínálata, benne a gyógy- és élményfürdő, a Szent György energiapark, valamint a térség legszínvonalasabb szállodája, a Thermal Hotel Balance **** kedvelt célpontja a magyar és külföldi vendégeknek egyaránt.

Az Őrség, Hetés és Göcsej találkozásánál fekvő fürdőváros vonzerejét a gyógy- és élményfürdő, a jótékony hatású energiapark és a négycsillagos hotel mellett a földrajzi fekvése és a csodás természeti környezet is alátámasztja. A kirándulások kedvelői számára Lenti és a fürdő szállodája kiváló "bázis" ahonnan négy országba is tehetnek egynapos látogatásokat.

Aki a környék hazai látnivalóira kíváncsi, autóval vagy akár két keréken is felkeresheti a környező településeket, melyekben számos  érdekesség akad. Lentiben megismerkedhet például közvetlenül a szálloda mellett lévő erdészeti, faipari és vasúti kiállítással, ami Magyarország leghosszabb erdei kisvasútjának állomása is.A közeli Szécsiszigeten bivalyrezervátum, barokk kastély, vagy a térség egyetlen épen maradt, felújított vízimalma várja a látogatókat.
Pákán felkereshetik Öveges-professzor szülőházát és a magyar „Maginot”-vonal világháborús bunkereit. Egyedülálló a vétyemi ősbükkös és a Budai Arborétum élővilága. Az Őrségben, Velemérben találjuk a páratlan értékű freskótöredékeket  őrző „Fények templomát”, ami a korai román építészet egyik emléke. Közelítve a Balaton felé,  Keszthely, Ausztria irányába Körmend kínál látnivalókat, de egy Lentiből indított kirándulás keretében a sümegi vár is felkereshető.

Nem csak hazánk nyújt páratlan élményt, Lentitől alig 10 kilométerre már Szlovéniában járunk. Lendván a vár, míg Lendva-hegyen az 53 méter magas Vinarium-kilátótorony várja a látogatókat, ez utóbbiból az osztrák Alpokig vagy akár a Balatonig is ellátni szép időben. Érdemes felkeresni Dobronakon a trópusi kertet és az egyedülálló orchideafarmot is. Kicsit távolabb kellemes kirándulás keretében elérhető Maribor, a  világ legöregebb, ma is termelő szőlőtőkéjének hazája, illetve Postojnában a világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangja.Horvátországban alig 40 kilométerre található a Zrínyiek egykori központja, a számos magyar emléket őrző Csáktornya, de érdemes elindulni  egyórás autóútra Zágrábba, vagy a plitvicei tavakhoz is.

Akit a szomszédos Ausztria érdekel,  induljon el Grazba, a legromantikusabb osztrák városba, ami alig egy órás utazás Lentiből, de érdemes felkeresni Güssing, azaz Németújvár látványos várát, vagy Herberstein romantikus várkastélyát és vadasparkját.


Korosa Titanilla

2017. március 13., 07:00 szerző: Korosa Titanilla

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...