Utazó

2016.05.22. 19:07

Érdekességek a világ legnagyobb virágkiállításáról

Megkezdődött a visszaszámlálás a Chelsea Virágkiállítás megnyitójáig, amelyre minden évben több mint százezer látogatót várnak a világ minden tájáról. Összegyűjtöttük a rendezvénnyel kapcsolatos legérdekesebb tudnivalókat.

Perei Dóra

1988-ban százötvenhétezer látogatót regisztráltak.

Fotók: housetohome.co.uk

2004-ben a nagy érdeklődésre való tekintettel négy nap helyett öt napig tartott a kiállítás.

2000-ben lecserélték az egyik pavilont, amelyet később újrahasznosítottak: mintegy hétezer darab táska, kabát és kötény készült az anyagból.

A kiállítás tervezése tizenöt hónapot ölel fel, a berendezések telepítéséhez pedig évente nyolcszáz ember munkájára, és harminchárom napra van szükség.

Tavaly összesen hatezer szendvicset és baguettet, ezer salátát, negyvenháromezer négyszáznegyvenhét aprósüteményt, nyolcszáztizennyolc tenger gyümölcse-tálat, huszonháromezer nyolcszázhuszonhárom pohár pezsgőt, valamint száznégyezer száznegyvennégy pohár üdítőt szolgáltak fel.

2013-ban kitiltották a rendezvényről a kerti törpéket, amiket Erzsébet királynő üdvözlésére állítottak fel. A törpéket olyan sztárok festették ki, mint Elton John és Lily Allen. A tiltás azóta is érvényben van, de minden évben vannak olyan szervezők, akik megpróbálnak becsempészni egy figurát.

A királyi család egyébként nagy rajongója a virágkiállításnak; a királynő a Kertészeti Társaság védnöke, uralkodása idején mostanáig minden alkalommal részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!