Utazó

2016.02.24. 12:31

Csúcshódítás kastélytúrával Németországban

Stuttgart - Lassan érkezik a tavasz Baden-Württembergbe, a hegycsúcsok még hóban állnak, de a vendéglátók már gőzerővel készülnek a túraszezonra.

Lovász Lilla

Németország délnyugati csücskének tartománya Baden-Württemberg, ahol az egyik húzóágazat a turizmus. Nem véletlenül, hiszen számos nevezetességet tudhat magáénak a tartomány. Itt terül el mintegy 160 kilométer hosszan a Fekete-erdő, amelynek vadregényes turistaösvényei sok-sok bakancsos turistát vonzanak minden évszakban. A hegyvidék csúcsai közül a Blauen amolyan bemelegítésnek kiváló, hiszen csak 1165 méter magas, és az utolsó fél óra kaptatóját leszámítva délutáni családi sétának is tökéletes. Igaz, nagyjából 800 méter fölött egyelőre fokozatosan vastagodó hótakaró fedi a hegyet, és nagy szerencse kell hozzá, hogy a tetőn lévő kilátó ne egy jókora felhőben álljon, tomboló hóviharral dacolva. Egyébként, ha tiszta az idő, ellátni egészen a Feldbergig, ami a Fekete-erdő legmagasabb hegycsúcsa.

Aki belefáradt a túrázásba, pihenésképpen kastélylátogatást tehet a Blauen lábánál megbúvó Schloss Bürgelnben. Március elsejétől mindennap délelőtt 11 és délután 4 óra között indulnak vezetések a rokokó stílusban berendezett termekben. A kastélyt közel ezer éven át a Wernerek, egy ősi lovagnemzetség generációi lakták, akik később von Kaltenbachként váltak ismertté.

Aki kicsit jobban is bele szeretne kóstolni a főúri létbe, vacsorázhat a kastély éttermében, vagy éppen részese lehet egy komolyzenei koncertnek. Legközelebb például a március 25-ei, a barokk pompa jegyében rendezett csellóhangversenynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!