Utazó

2016.09.02. 08:52

Az ismeretlen felfedezése - Utazás Korfura

Egy utazásnak mindig van apropója. Talán nyáron nem is kell keresgélnünk az indokok között, hogy miért is kelünk útra. Egyszerűen azért, mert nyár van. És éljen a napfény, tenger és a felfedezés - mondta Koczor Ágota nyelvtanár, idegenvezető.

Penk Tímea

A devecseri idegenvezető arról számolt be, hogy a korfui utazását egy barátnője miatt szervezte.

– A desztináció úgy alakult, hogy egy kedves barátnőm dolgozik ott, akit jó volna látni. Így hát útirányba vettük e napfényes szigetet. Nem szegte kedvünket, hogy a reptéren a kézipoggyászokból ki kellett dobni a naptejet, mert egy kicsit nagyobb csomagolásban volt, mint a megengedett. A landolás után megérkeztünk, és a lelkes fogadtatás után már a sziget rejtelmeit boncolgattuk – emlékezett Koczor Ágota, aki szerint egy hét kevés ahhoz, hogy mindenhova eljusson, de volt lehetősége Korfu városának és a Sissy-kastély felfedezésére a  csodálatos panorámával, és elhajózott a Paxos-Antipaxos útvonalon is.

– Bérelt autóval felfedeztünk távolabbi csodálatos strandokat és népszerű kilátóhelyeket. Már itthon nagyon készültünk az albániai kirándulásra. Ez még elég ismeretlen nyaralóhely, de ott jártunkkor már tapasztaltuk, hogy nem lesz így sokáig. A tengerparti városka rohamosan fejlődik, és a turistaáradat is megindult. Egy ókori városka romjaiban gyönyörködhettünk a tűző nap alatt – számolt be az idegenvezető.

Elmondta, hogy az utolsó nap Sidariba látogattak, ami a csíkos szikláiról híres. Fantasztikus képződményeket formált a természet sziklákból a part mellett.

– A látvány leírhatatlanul megfogott bennünket. Felsétáltunk a sziklaképződményekhez, ahonnan a mélyben elterülő tengert figyelhettük meg. Ilyenkor nem lehet nem gondolni arra, hogy a csendes víz háborgó katlanná is átalakulhat időnként. A part melletti emlékhely 26 éves magyar áldozatának fotója még sokáig nem felejteti a víz pusztító erejét – mondta az idegenvezető, akit a görög sziget természeti szépsége, a napfény, a tenger és a jellegzetes görög ételek íze még sokáig a nyára emlékeztet. Már hazafelé eldöntötte, hogy jövőre is felfedez egy másik rejtelmes szigetet.

Címkék#Korfu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!