• cikk kép
  Csipetnyi toszkán hangulat

  Lökösháza - A körösök vidékén a hamisítatlan alföldi táj végtelennek tűnő messzeségében, egy kerek erdő közepében méltóságteljesen áll a háborítatlan csendben a Vásárhelyi-Bréda-kastély.

 • cikk kép
  Caravaggio videókkal és illatokkal

  Róma - Csak az eredeti festmények hiányoznak arról a szokatlan kiállításról, amely teljesen újfajta módon viszi közelebb a látogatókhoz Caravaggio itáliai festő képeit a Palazzo delle Esposizioni római műcsarnokban.

 • cikk kép
  Arles: a meseszép kisváros műemlékei hihetetlen épségben maradtak fenn

  Alig 30 kilométerre található a szintén meseszép Nimes-től egy másik város, amelyet joggal neveznek Provence tartomány lelkének. A világörökséghez tartozó település római korból származó emlékei elbűvölőek.

 • cikk kép
  Bátraké az olcsóbb nyaralás

  Egy nemrégiben megjelent nem reprezentatív kutatás arra jutott, Törökország, Egyiptom és Tunézia helyett inkább Bulgáriába és Horvátországba tervezzük tengerparti nyaralásainkat. A kutatás igazolására utazási irodákat kérdeztünk, valamint szakértővel is beszélgettünk az eltolódás lehetséges okairól.

 • cikk kép

  A kisvárosban a csend, a nyugalom és a harmónia valósággal körülöleli a látogatót

  Visszacsábít a boglári életérzés

  Üdülőtelepei, hangulatos strandja, gazdag kulturális kincsei és kisvárosi bája miatt Balatonboglár kiváló úti cél minden évszakban. A Balaton déli partján íaz M7-es autópálya mentén található, de vasúton könnyedén megközelíthető Budapestről is.

 • cikk kép
  A Liechtensteinek több száz éves épületegyüttese ezer csodát ígér

  Csehország keleti részén, Dél-Morvaországban, mintegy háromszáz négyzetkilométernyi területen fekszik a Lednice-Valtice kultúrtáj, az Európa kertjeként is emlegetett óriási angolpark.

 • cikk kép
  Befejeződött a párizsi Les Halles kulturális és bevásárlóközpont felújítása

  Párizs - Több mint öt évig tartó teljes körű átalakítás után újra megnyílt Párizs belvárosában a Les Halles kulturális és bevásárlóközpont, amelynek új ékessége a Canopée nevű, lombkoronát formázó légies üvegtető.

 • cikk kép
  Egy kávé Zsókával - csakis olaszosan!

  Az olaszországi élmények, ízek, hangulatok és illatok örök élménnyel ajándékozták meg a magyar háziasszonyt. Az olasz kávék köztudottan finomak.

 • cikk kép
  Kaland a messzi északon – sarki fény, jéghotel, motoros szán és rénszarvas pörkölt

  Ifjú korban még könnyen megy: hirtelen elutazni valahová, ahova nagyon szeretnénk. Van, aki évekig dédelget egy ilyen vágyat, van, aki nem vár semmire, hanem cselekszik: megy az álmai után. Tóth S. Annával beszélgetünk, aki látni akarta a sarki fényt.

 • cikk kép
  A turisták előtt szállhatnak fel a helyiek a velencei vízibuszokra

  A turisták előtt szállhatnak fel a helyiek és a városban dolgozók a velencei vízibuszokra júniustól - jelentette be Luigi Brugnaro, a város polgármestere.

 • cikk kép

  Berzsenyi Dániel költő-gazdálkodó nyomában egy kedves, szerény somogyi faluban

  Látogatóban a niklai remeténél

  Nikla, a kis somogyi falu büszkén őrzi a magyar Horácként is emlegetett költő, Berzsenyi Dániel emlékét, aki 1804-től haláláig a település lakója volt.

 • cikk kép

  Felejthetetlen időutazást tehetünk régen letűnt korok emlékei között

  Mexikó: maják, aztékok, toltékok birodalma

  Még ma is számos titok övezi a maják és aztékok mesés birodalmát, Mexikó főként ezért szerepel a világ legvágyottabb turisztikai úti céljai között. A letűnt korok emlékei között tett időutazás felejthetetlen élmény.

 • cikk kép
  Az első magyar a világ legkeményebb versenyén

  Alaszka – Ezernyolcszáz kilométer. Végeláthatatlan hómezők. Fogcsikorgató, csontig hatoló, dermesztő levegő. Ez vár arra, aki úgy dönt, hótaposót húz, és a saját korlátait leküzdve felkerekedik, hogy célba érjen egy versenyen, amit úgy hívnak: Iditarod. Balogh Ottóval telefonon beszélgettünk.

 • cikk kép
  Laktanya és szociális otthon is volt a kastély - Sisi kedvenc pihenőrezidenciája hazánk legnagyobb barokk műemlékegyüttese lett

  A mai Gödöllő műemlékeinek nagy része Grassalkovich Antal korából származik. A 18. században birtokai központjává tette a települést, mintagazdaságot kiépítve ott.

 • cikk kép

  Az ezernyi szín, íz és hangulat városa dinókkal, hódítókkal és graffitikkel

  Időutazás - német módra

  A német főváros nem alszik téli álmot, a mínuszokban is nyüzsögnek az utcákon a turisták, a fázósabbaknak is izgalmas kalandokat ígér: gazdag múzeumi gyűjteményeiben ugyanis több millió év történelme és élővilága elevenedik meg az utazó szeme előtt.

Magazinok