• cikk kép
  Dél-Tirol: A latinos könnyedség keveredik a germánok szigorú precizitásával

  Meran ideális a kulturális és a családi üdülésekhez. Sokszínűségét mutatja, hogy az Alpok és a dél-tiroli hagyományok keverednek az igazi mediterrán életérzéssel.

 • cikk kép
  Homokhátsági délibábok - Mórahalom Mini Magyarországot mutat be az odalátogatóknak

  Mórahalom - Világszerte divatját éli egy-egy ország híres-neves épületeinek legkicsinyítése. A turista például Milánóban az olasz csizmát formázó területen egy helyen láthatja az összes közismert itáliai építészeti remekművet. Idehaza nemrég nyílt meg Mórahalmon a hasonló Mini Magyarország.

 • cikk kép
  Lemásolták a Chauvet-barlangot

  Vallon-Pont-d’Arc – Az eredeti helyszíntől légvonalban két kilométerre avatták fel a világ legrégebbi falfestményeiről ismert dél-franciaországi Chauvet-barlang élethű mását.

 • cikk kép
  Felébredhet az alvó szépség

  Mons -– A turistaforgalom bővülését várja az idei dél-belgiumi város az Európa kulturális fővárosa címtől.

 • cikk kép
  Kultúrsokk az istenek szigetén - Pihenés, gasztronómiai kalandozás és lelki feltöltődés Balin

  A délkelet-ázsiai Indonézia egyetlen hindu vallási többségű szigetét nem szabad azonosítani az édenkerti luxussal, az önmegvalósító álmok ideális színhelyével és az örök napsütéssel. A valóság sokkal színesebb, mozgalmasabb és élettel telibb, mint hinnénk.

 • cikk kép
  Balatonakali a mandulafák hazája

  Balatonakali - A falu, ahol idén újra nyit a kertmozi, ahol közel s távol a Balaton egyetlen naturista kempingje található és ahol a mandulafákon kívül még a szobakiadás is virágzik. Balatonakaliban jártunk.

 • cikk kép
  Megugrott tavaly a csehek érdeklődése Magyarország iránt

  Megugrott tavaly a csehek érdeklődése Magyarország iránt. Míg 2013-ban mintegy 90 ezer cseh állampolgár töltötte szabadságát Magyarországon, addig tavaly már 166 ezer, ami 83,94 százalékos növekedés - derült ki a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) szerdán Prágában nyilvánosságra hozott kimutatásából.

 • cikk kép

  Az európai történelem és a legnagyobb természeti katasztrófa találkozási pontjain

  Zebra és gyorsbüfé az ókorban

  Olaszország -– Mivel a két, – profánul szólva – pórul járt város közül Pompejit sokkal jobban ismeri az utazó, a herculaneumi ásatások kezdetét és mai helyzetét tekintjük át az internetes információk alapján.

 • cikk kép
  Pompeji: Fejlett társadalom, pezsgő közösségi élet nyomait konzerválta a tragédia

  Pompeji–Herculaneum – Ha aznap nem arra fúj a szél... akkor most nincs napi több ezer turista. Ha nincs 25 méternyi piroklasztikus törmelék... akkor ma nincs ennyi látnivaló.

 • cikk kép

  Hanami: a cseresznyevirágzás ideje

  Japán legszínesebb időszaka a március - április, amikor virágba borulnak a fák

  Tokió – A hanami jelentése szó szerint „virágnézés”, gyönyörködés a tavasszal virágzó cseresznyében és japán szilvában.

 • cikk kép
  4 fontos kérdés repülőjegy foglalás kapcsán (x)

  A tavaszi-nyári időszak közeledtével egyre többen döntenek úgy, hogy hosszú hétvége, vagy több napos utazás alkalmával fedezik fel Európa méltán népszerű nagyvárosait.

 • cikk kép
  Keukenhof mesés parkja közel nyolcszáz tulipánfajtával várja látogatóit

  Minden évben színpompás látványnak és valódi illatorgiának lehet részese, aki ellátogat az Amszterdamtól nem messze található Lisse városkába. Évente több millió tulipán várja az érdeklődőket Keukenhofban, ahol a csoda nem csak három napig tart: március végétől május elejéig gyönyörködhetünk a virágba borult parkban.

 • cikk kép

  Barlangtúra fürdőkúrával és érintetlen természettel

  Paplik, a pap pincéje?

  A tavaszi nap bontogatja „sugarait”, ami arra sarkall bennünket, hogy nekivágjunk a természetnek. A városi élet betonba zárt rendszerét magunk mögött hagyva a Mecsek egyik legszebb völgyében megbúvó tájak felfedezésére invitáljuk. Sikondán, és Abaligeten jártunk.

 • cikk kép
  A hihetetlen Széki-erdő kincsei

  Tulajdonképpen egy síkvidéki erdőről beszélünk, amelynek déli oldalát a 8-as főút határolja, a szokásos erdei pihenővel, sorompókkal, horgásztóval és egyéb vicik-vacakkal.

 • cikk kép

  Tizenötmillió euróból hozzák rendbe a tűzvész okozta károkat a műemléken

  Három év múlva épül újjá a krasznahorkai vár

  Krasznahorkaváralja - Várhatóan 2018-ra fejeződhet be a 2012 márciusában leégett krasznahorkai vár felújítása, amelyre 15 millió eurót szánnak.