Apácatorna

 • cikk kép
  Baglyok: Szerelem első pillantásra

  Apácatorna - Mikor az utolsó templomtornyot is lezárták a környékünkön, tudtam, hogy nincs más tennivaló, mint visszatelepíteni oda a baglyokat.

 • cikk kép

  Az Iseum páratlan régészeti kiállítással várja a látogatókat

  Szombathely, a kétezer éve lakott település

  Szombathely Magyarország egyik legrégibb városa az Alpokalján, a Gyöngyös és a Perint patak mentén. Vas megyeszékhelye, közel nyolcvanezer lakossal. Nevezik a nyugat királynőjének és a parkok városának is.

 • cikk kép

  A csodálatos fekvésű, látnivalókban gazdag település elbűvöl

  Porto, az egykori főváros

  Porto emberi léptékű város mesés fekvéssel, Portugália északi részén. Egykori főváros, aztán rangját Coimbra, majd Lisszabon vette át. Ám patináját, ódon hangulatát megőrizte. Meg persze remek borait.

 • cikk kép
  Magyar emlékek Párizsban

  Párizs - A francia fővárosba nem lehet eleget menni. A belvárosban az európai századok épített csodáit keressük, a külsőbb kerületekben a híres parkokat, kerteket, modern negyedeket. A hazai látogató pedig az előtte járó magyarok lábnyomait.

 • cikk kép
  Királynak érezhetjük magunkat a kis Mecsek-aljai település parkjában

  A kis Mecsek-aljai község talán az egyik leglátogatottabb falu az országban. Köszönheti ezt annak, hogy a közel kilencszáz lakosú és csaknem hétszáz éves településen egy idő óta újraéledt a történelem, új értelmet kapott a reneszánsz életérzés a helyi élménybirtokon.

 • cikk kép
  Fényben fürdő templom

  Budapest - A Belvárosi plébániatemplom új látványossággal lepi meg a Budapestre látogatókat és az ott élőket.

 • cikk kép
  A ménesbirtok tette híressé

  Történelmi mércével csak egy szempillantás, ám ha egy tevékeny emberi életet veszünk alapul, nagyon is elismerésre méltó az az út, amely a mai Bábolna kialakulásához vezetett.

 • cikk kép
  Hátborzongató látványosság: emberi csontokkal „bútorozták be” a kápolna belső terét

  A közép-csehországi Kutná Horában található sedleci osszárium szinte egyedülálló látványosság, évente több mint negyedmillió látogatót vonz.

 • cikk kép
  Hagyomány és macskakő

  Ritkán lát az ember annyi színes házat egymás hegyén-hátán, mint Elzászban. Közülük is Colmar méltán pályázhatna az egy főre eső leggazdagabb színkavalkád cím elnyerésére. A színeknél csak a terület történelme kaotikusabb.

 • cikk kép
  A napfény és a kultúra városa

  A szürke téli napokon szívesen álmodozunk napfényes, meleg tájakról, s nem is kell távoli földrészekre varázsolni magunkat, itthon is megtaláljuk azt a helyet, ahol évszázadok óta a legtöbbet süt a nap.

 • cikk kép
  Megőrizte a főúri világ hangulatát

  Az erdők ölelte füzérradványi Károlyi-kastély kívülről a romantika, az eklektika hangulatát őrzi, ám pompás termeiben hamisítatlan itáliai reneszánsz és kora barokk belsőépítészeti részletek fogadják a látogatókat.

 • cikk kép
  Kaland smaragdvárosban - Brüsszel olyannyira színes és ragyogó, mint maga a drágakő

  Brüsszel - Van egy város, nem túl messze a magyar földtől, ahol, legyen akármilyen „különc” az ember, biztos nem fog kilógni a sorból. A belga metropolisz multikulturális világában mindenki megtalálja a helyét.

 • cikk kép
  Feltárulnak a keleti kultúra csodái

  Angkor, az ősi khmer templomváros még akkor is óriási meglepetést okoz, ha úgy érezzük, az útikönyvek alapos tanulmányozása alapján nagyjából tudjuk, hova is érkezünk. Minden képzeletet felülmúló élmény a történelem mélységes kútjába pillantva felfedezni a keleti kultúra hamisítatlan csodáit.

 • cikk kép
  Körös, ciprusok, makettek - A Szarvasi arborétumban kirándultunk

  A Szarvasi arborétumot egyesek csak Pepi-kertként ismerik, sokan pedig a létezéséről sem tudnak. Pedig a folyamatosan fejlődő, egyre több attrakciót kínáló 82 hektáros terület igencsak érdemes a látogatásra.

 • cikk kép
  Veszprémi diák Katalóniában

  Veszprém – Repülőgépgyártó cégek is keresik az itt végzett mérnököket, de a Forma 1-be, vagy a NASA-hoz sem lehetetlen bejutni ezzel a végzettséggel – mondta Rosta Mátyás, a Katalán Műszaki Egyetem hallgatója

 • cikk kép
  Groznjant a hazai és külföldi alkotók beköltözése mentette meg

  Az Isztriai-félszigeten tett kirándulások során az utazó szemébe tűnik, hogy vannak olyan kistelepülések, ahol szinte megállt az idő néhány száz éve.

 • cikk kép
  Mohács a kötelező zarándokhely

  Mohácsról mindenkinek fő nevezetessége, a busójárás jut eszébe. A város napjainkban dinamikusan fejlődő járási székhely, Történelmi Emlékhelye kötelező zarándokhely minden magyar számára.

 • cikk kép
  Drága a szilveszteri utazás

  Veszprém – Sokan töltik az év végét szállodában. Leggyakrabban a belföldi hoteleket választják. Külföldi utazás esetén már mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

 • cikk kép
  Frodo és Samu nyomában - Új-Zéland magyar szemszögből

  Hátizsákkal vágott neki két zalai fiatalember Új-Zéland ismeretlen vidékeinek. A világ másik végén töltött egy hónapot nemrég a lenti Horváth Tamás társával, a Londonban élő Kaczur Mátéval.

 • cikk kép
  A Zwingertől a kolonnádokig - A jól összeszokott csapat több város nevezetességeit látogatta meg

  Egy jól összeszokott csoport indult útnak Tapolca, Sümeg és Pápa környékéről szeptember végén - több várost is érintve - Drezdába. Már 21 éve tartanak össze, többségük szinte minden utazáson részt vesz.

Részletes műsorMűsorok betöltése...