• cikk kép
  Zarándoklat a torinói lepelhez

  A Római Katolikus Anyaszentegyház a Biblia szerint féltve őrzött, az emberiség történelmének, a keresztény világnak híressé vált ereklyéje a torinói lepel, amely négy méter hosszú lenvászonból készült.

 • cikk kép

  Egykor még a Magyar Királyság része volt, ma már Szlovéniához tartozik

  Történelmi magyar emlékek

  Közel ezer éven át volt Magyarország része a Muravidék, emiatt számos olyan emlékhelye maradt fenn, amely erős szálakkal kötődik a magyar történelemhez.

 • cikk kép

  A sorscsapások ellenére virágzó történelmi várossá vált az évszázadok alatt

  Európa barokk gyöngyszeme: Eger

  Eger Heves megye és az Egri járás székhelye. A Mátra és Bükk hegység között, az Eger-patak völgyében, közvetlenül a Bükk délnyugati lábánál fekszik ez a csodás város.

 • cikk kép
  Éjszaka Mini Magyarországban

  Szarvas - A Múzeumok éjszakája országos szinten is egyik leglátványosabb programját állította össze a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum.

 • cikk kép
  Miami: celebkukkolás motorcsónakból és sült krokodilhús papírdobozból

  Biztos sokan emlékeznek Will Smith slágerére, amelynek klipjében Miami az őrült bulik, a luxus- autókban dübörgő rapzene és a pálmafák alatt koktélt szürcsölgető modellek szinonimája. Néhány csattogó állkapcsú hüllő társaságában alighanem átértékeli a floridai városról alkotott képet az utazó. Jó értelemben.

 • cikk kép
  Harkány, a mesés kisváros délen

  Az Európa-szerte ismert gyógyhely, Harkány Magyarország délnyugati részén fekszik, 25 km-re Pécstől és 10 kilométerre a horvát határtól. A Villányi-hegység lábánál, északi szelektől védve, festői környezetben, Siklós vára és a Villányi borvidék tőszomszédságában helyezkedik el.

 • cikk kép
  Párosan szép az élet Bécsben

  Bécs - Vegyes és egynemű emberalakpárok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. Ezzel is a toleranciáért és a nyitottságért emel szót az osztrák főváros.

 • cikk kép
  Magyar fesztivál Moszkvában, a Gorkij parkban

  Moszkva - Magyarország plusz címmel fesztivált rendeztek az orosz fővárosban az Oroszországi Magyar Kulturális Napok keretében.

 • cikk kép

  A Csinger-patak mentén a megújulás számtalan jelét fedezhetjük fel

  Hegyen, völgyben, Bakonyalján

  Ajka – A településrész lokálpatriótái azt szeretnék, hogy a szépséges völgy újra élettel töltődjön, főútja burkolatot, járdát kapjon, lakóházai, ipari műemlékei megújuljanak, tartalommal töltődjenek, hogy igazi turistacsalogató látvány lehessen.

 • cikk kép
  Elvehetik a gyereket a nyaraláson?

  Szombathely– Az utazásra nem csak egészségügyileg, de dokumentumokkal is fel kell készülni. Nagy bajba kerülhetünk, ha valami otthon marad.

 • cikk kép

  Azért szereti a japán embereket, mert optimisták, féltik és őrzik a kulturális kincseiket

  Kislődről Japánba - Álmai szigetére költözött Kiss Gergely

  Furcsa érzés úgy ébredni, hogy reng az ágy, mintha bölcsőben ringatnának. Kell egy kis idő megszokni ezt, mert Japánban úgy jönnek-mennek a földrengések, mint a hazai rakpartokon a randevúk – számolt be Kiss Gergely, aki Kislődről költözött a szigetországba, ahol jól működő egységet alkot a legfejlettebb technika és a tradicionális gondolkodás.

 • cikk kép
  Káli-medence, a magyar mediterráneum - Vulkánok, vizek, kövek, romok, őshonos állatok különös gyűjteménye

  A mi mediterráneumunk. Sokan csak így hívják. Ide születők, ide költözők, ide vágyók. Tősgyökeresek, betelepülők és nyaralni vissza-visszatérők.

 • cikk kép
  Zöldoffenzíva az osztrák fővárosban

  Bécs -– Az elmúlt évtizedek legnagyobb parképítési projektjébe kezdett az osztrák főváros. 2015-ben öt új parkkal és három tájvédelmi körzettel bővül a város zöldterületeinek listája.

 • cikk kép

  A nyüzsgő, modern nagyvárosból Kambodzsába nyomorába

  Vietnám III. rész.: Saigon, a déli metropolisz

  A harmadik -– utolsó -– részben Vietnam déli részén, Saigonban (a város hivatalos neve Ho Chi Minh City, de ezt senki nem használja) és környékén járunk, majd átlátogatunk a szomszédos Kambodzsába is, Angkorvat romjaihoz.

 • cikk kép
  Kanapészörfös fiatal pár - Világszerte találni ingyen szállásokat, csak sok időt kell rá szánni

  Veszprém -– Idegeneknél megszállni elsőre riasztónak hangzik, pedig csak addig vagyunk teljesen idegenek, amíg meg nem ismerkedünk. Couch surf. Jelentése: szállást adni, kivenni, ingyen, a saját igényeknek eleget téve, akár barátokat szerezve.

Magazinok