Úrkút

2016.08.27. 12:06

Országos sikerek

A község iskolásai képviselték a megyét a nemrégiben rendezett Kis iskolák sportversenyének diákolimpiai döntőjén, amelyet Gyulán tartottak – tájékoztatta lapunkat Horváthné Rieger Anita kulturális szervező.

Penk Tímea

A kétszáznál kisebb létszámú iskolák jelentkezhettek a versenyre. Veszprém megyét két versenyszámban az úrkúti Hauser Lajos Általános Iskola diákjai képviselték. Teiermeier Gréta és Takács Annamária mindkét csoportban indult. Hozzájuk csatlakozott a svédváltóban Haas Laura és Király Boglárka, a háromtusában Fonyodi Szófia, Friedl Rebeka, Novák Lara és Gaál Eszter.

Fotó: Hauser Lajos Általános Iskola

A svédváltóban országos 4. helyezést, a háromtusában pedig 5. helyezést értek el az úrkúti diákok.A tanulókat Imri Zoltán testnevelőtanár készítette fel, aki arról számolt be, hogy több mint kilencszáz diákkal sírtak együtt az olyan megható pillanatokban, mint a megnyitó ünnepség és felvonulás, az olimpiai fogadalom, az olimpiai láng meggyújtása vagy egy versenyző sérülése.

Fotó: Hauser Lajos Általános Iskola

Az úrkúti lányok a hőségben fáradhatatlanul és kitartóan küzdöttek, szurkoltak csapattársaiknak, figyelemmel kísérték a többi versenyző szereplését, tanulságot vontak le belőle, amit jövőre talán a javukra is fordíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!