Úrkút

2017.01.05. 19:40

Kab-hegyi bringás csillagászat - Napenergiával főzött virslit ettek és különleges jelenséget figyeltek meg

Úrkút - Az év utolsó napján kint a szabadban, a Kab-hegyen tartott foglalkozást az Úrkúti Csillagászati Klub.

Piltman-Horváth Barbara

Szilveszteri csillagászati bemutató és napkályhás virslifőzés volt a Kab-hegyen. Békési Zoltán és Ivanics Ferenc az Úrkúti Csillagászati Klub képviseletében kitelepült az év utolsó napjának délelőttjén a Kab-hegyen található kilátó tövébe.

Meglepetésként érte az Ajkáról érkező kerékpártúra résztvevőit az Úrkúti Csillagászati Klub tagjainak jelenléte a célállomásnál. Jó néhány bringás igazi kíváncsisággal tekintett bele a társaság H-alfa naptávcsövébe, ahol egy igen látványos protuberanciát is láthattak négy-öt óra irányában, a napkorong szélén. A napkályhánál Békési Zoltán örömmel mutatta be a szerkezet működését és kínálta vendégeiket a napenergiával főzött virslikkel.

A biciklis csapat érdeklődve kémlelte az eget a távcsővel
Fotó: Ivanics Ferenc

A csodás napsütésben igazi élmény volt a klub számára is, hogy ilyen lelkes közönségnek mutathatták meg az élettelen természet néhány látványosságát. Köszönjük a szép élményt! - így búcsúztak tőlük többen a hegyet meghódító, két keréken gördülő természetjárók közül

A spontán jött kitelepüléssel méltó módon búcsúztatták el az óévet.

A klub egyébként is érdekes tevékenységét sűrűn dobja fel különböző meglepetésekkel, ajándékokkal, akár ilyen kitelepüléssel is.

A 2017-es év legalább ilyen sűrű lesz számukra, a klub létszámbővítésén túl a bemutatók helyszínének számát is növelik. Ezentúl Tapolcán is bárki csatlakozhat hozzájuk Ajka, Veszprém, Zirc és Bakonybél mellett. Sok meglepetéssel készülnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!