Tüskevár

2017.05.15. 16:19

Az egészségre nevelést folyamatosan erősíteni kell

Az egészséges életmódra, a megfelelő táplálkozásra és testmozgásra, valamint a káros szenvedélyek mellőzésére rendszeresen felhívjuk tanulóink figyelmét, hiszen a nevelő munka csak így lehet eredményes – vallja Mayerné Orbán Szilvia intézményvezető.

Penk Tímea

A Tüskevári Általános Iskola nemrégiben ismét egészségnapot rendezett, amelyen nemcsak az intézmény tanulói és dolgozói vettek részt, hanem a falu lakosságát is vendégül látták.

- Nem lehet eleget hangoztatni az egészséges táplálkozás, a megfelelő testmozgás, valamint a káros szenvedélyek mellőzésének fontosságát, hiszen egészségünk az egyik legfontosabb kincsünk – hangsúlyozta az intézményvezető. Az egészségnapra az iskolába látogattak az Ajkai Rendőrkapitányság és a Devecseri Rendőrőrs munkatársai. Molnárné Bodor Ida, Gyuris Mónika és Kovács Róbert a helyes közlekedés szabályairól beszélgetett a tanulókkal, és játékos feladatokat oldottak meg. A diákok beülhettek a rendőrautóba, kipróbálhatták a szirénát és a hangosbemondót, magukra ölthették a csapaterős felszerelést.

Az ajkai Magyar Imre kórház dietetikusa, Ferencz Pálné Jutka interaktív előadásán a helyes táplálkozásra hívta fel a figyelmet, valamint ismertette a káros szenvedélyek szervezetünkre gyakorolt hatásait. A Magyar Vöröskereszt Somló Térségi Program közösségi szervezője, Targubáné Szendrei Júlia és Karácsony Ákos önkéntes is ellátogatott az iskolába. Közreműködésükkel gyümölcssaláta készült, arcfestést kérhettek a gyerekek,  valamint  megismerkedhettek a búvárkodás rejtelmeivel és eszközeivel.

Bakos-Jáger Vivien pedagógus step-aerobic edzést tartott, Gaál Edit, a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás Egészségfejlesztési Irodájának a vezetője egészségfelméréssel várta a látogatókat.

Fotó: Tüskevári Általános Iskola

Mayerné Orbán Szilvia úgy látja, hogy ismét tartalmas, élménydús rendezvényen vehettek részt, melyről mindenki számos élménnyel és ismerettel gazdagodva térhetett haza. Az intézményvezető köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak rendezvény sikeréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!