• cikk kép
  Drága a pilóta sisakja?

  Virtuális kijelzős okossisakokat vásárol az ausztrál légierő az F-35 összhaderőnemi csapásmérő vadászrepülőihez.

 • cikk kép
  Olcsó okosmobilt dob piacra a Microsoft

  A Microsoft legújabb Lumia 430-as készüléke nettó húszezer forint körüli összegbe kerül, cserébe azonban tudásban is elmarad riválisaitól.

 • cikk kép
  Klímaváltozás - Ma még fontosabb a vízminőség állandó ellenőrzése

  Mindannyiunk felelőssége, hogy mérsékeljük az éghajlatváltozás okozta környezeti terheléseket. Különösen felértékelődik a vízminőség biztosítása, ill. annak folyamatos ellenőrzése – tudtuk meg Dr. Tóth Józseftől, a Pannon Egyetem nyugalmazott docensétől.

 • cikk kép
  Dől a pénz a rövid online videókba

  Milliók nézik a Vine és a Coub rövid videóit, a fél világ a Youtube-on lóg, de egyelőre csak ömlik a pénz az online videókba, és viszonylag kevesen élnek meg belőlük. Mégis, aki most nem fektet be a képi tartalomba, az később nagyon megégetheti magát.

 • cikk kép
  Az Android és az iOS az operációs rendszerek élén

  Az Android és az iOS tavaly szinte teljesen kiszorította a többi szereplőt a mobil operációs rendszerek piacáról.

 • cikk kép
  Veszélyes szoftver ami a webes forgalom lehallgatására is alkalmas

  A Lenovo olyan hirdetéskezelő rendszert és gyökérszintű tanúsítványt telepített a számítógépeire, amely akár a webes forgalom lehallgatására és támadások lebonyolítására is alkalmas lehet.

 • cikk kép
  Feltörtek egy magyar oldalt az Iszlám Állam hekkerei

  Az olcsoszallas.hu oldalt feltörték az Iszlám Állam hekkerei. Aki az oldalra tévedt, azt egy szunnita harci dallal és arab nyelvű üzenettel fogadták.

 • cikk kép
  Világraszóló fotós találmány

  Balatonalmádi - Világra szóló találmány, az Uniqball (Páratlan gömbcsukló) egyik megalkotója az Almádiban élő, nemzetközileg jegyzett természetfotós, az 58 éves Novák László.

 • cikk kép
  Lencsevégen a csillagok

  Veszprém - A féktelen energiahasználat és a nagymértékű fényszennyezés miatt Európa lakosságának kilencvenöt százaléka elvesztette az esélyt arra, hogy a Tejutat láthassa – hangzott el Ladányi Tamás asztrofotós előadásán a Lovassy Gimnáziumban.

 • cikk kép
  Épül az első, teljesen robotokkal termelő gyár Kínában

  Kizárólag robotokkal termelő gyár épül Dél-Kínában a munkaerőhiány enyhítésére és a költségek csökkentésére - számolt be róla a kínai sajtó.

 • cikk kép
  Feladatunk megfelelni az éghajlatváltozás kihívásainak

  Veszprém – A klímaváltozás következtében a növényvédelem területén jelentős változásokra számíthatunk, ezáltal új kihívásokra kell felkészülni. A klimatikus viszonyok számottevően befolyásolják az egyes kórokozók, kártevők és gyomnövények elterjedését és a károsítók biológiáját – tudtuk meg Takács András Péter egyetemi tanszékvezetőtől.

 • Játék és tanulás egyben a Darts-Matek

  Veszprém – A közelmúltban a Deák Ferenc Általános Iskolában mutatta be Székely Pál saját fejlesztésű szoftverét, a Darts-Matekot.

 • Fiatal tervezők

  Veszprém – A Dózsa György Általános Iskola adott otthont hétfőn a Virtuális Ipari Park (VIP) pályázat megyei díjátadójának.

 • cikk kép
  "Új korszakába" lépett a Jeges-tenger norvég kutatók szerint

  A klímaváltozás okozta mélyreható változások miatt "új korszakába" lépett a Jeges-tenger - állítják norvég szakemberek.

 • cikk kép
  A növényevők 60 százalékát fenyegeti a kihalás veszélye

  A nagytestű növényevő állatok - rinocéroszok, elefántok, zebrák, tevék, gorillák - mintegy 60 százalékát fenyegeti a kihalás veszélye egy amerikai tanulmány szerint, amelynek szerzői felhívják a figyelmet arra, hogy ezen fajok populációcsökkenése különösen Afrikában és Ázsiában oly mértékű, hogy üres tájak kísértetképét vetíti fel Földünk legváltozatosabb ökoszisztémáiban.