• cikk kép

  Tengeri állatok közel 200 millió éves maradványai a Pilisben

  „Ajándékok” a barlangból

  A Duna–-Ipoly Nemzeti Parkban található Ariadne-barlangrendszer kutatói igen sikeres évet zártak 2014-ben –- olvasható a magyar állami természetvédelem hivatalos honlapján.

 • cikk kép
  Roszkoszmosz: 2030-ra a Holdon lehetnek az orosz űrhajósok

  Az orosz űrhajósok Holdra szállását 2029-2030-ra tervezik - jelentette be Igor Komarov, az orosz űrkutatási hivatal (Roszkoszmosz) vezetője kedden Moszkvában.

 • cikk kép
  Utca az esőerdőben?

  Már az Amazonas vidékének esőerdői is láthatóvá válták a Google Street View kamerái segítségével.

 • cikk kép
  Bemutatták a Microsoft legújabb dobását, a holografikus szemüveget

  A Microsoft a Windows 10 bemutatását egy igazán ütős kütyü, a Microsoft HoloLens holografikus szemüveg bejelentésével tette emlékezetessé.

 • cikk kép
  Luxus okosóra pilótáknak

  Ezúttal nem egy mobilgyártó még több funkcióval telepakolt érintőképernyős órájáról lesz szó, hanem úgy néz ki, a svájci órásmesterek is elérkezettnek látták az időt (vagy legalábbis a marketingosztály nyomására beadták a derekukat), hogy elkészítsék az első okostelefonnal párosítható igazi órát.

 • cikk kép
  Összefüggést találtak az olcsó, szervezett nyaralások és a bőrrák között

  London - A bőrrákkal küzdő brit nyugdíjasok számának "aggasztó növekedéséért" részben az 1960-as években megszaporodott olcsó, szervezett nyaralások a felelősek.

 • cikk kép
  Újraindították a nagy hadronütköztetőt

  A mintegy két évig tartó leállás után vasárnap újraindították az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) nagy hadronütköztetőjét (LHC), amelynek jelentősen megnövelt teljesítményétől a Genfben működő intézet munkatársai azt várják, hogy új távlatokat nyit a fizikában.

 • cikk kép
  Létfontosságú kutatások alapja - Bauer Győző előadása

  A szabad oxigéngyökök jelenléte fontos, ám ha a krónikus gyulladásokra gondolunk, káros is lehet a szervezetre – hangzott el Bauer Győző, az MTA külső tagjának előadásán a VEAB-székházban.

 • cikk kép
  Kalózoknak is ingyen jár a Windows?

  Sokadik értelmezés látott napvilágot arról, hogy ingyenessé teszi a Microsoft a Windows 10-et, vagy sem? És ha igen, hogyan igen.

 • cikk kép
  Szmájliért börtön

  A tizenhét éves Osiris Aristy január 15-én lövöldözésre utaló szövegeket és néhány emoji karaktert írt fel a Facebookjára.

 • cikk kép
  Kaland a föld gyomrában - Horváth Sándor a hazai barlangokról és felfedezéseiről mesélt

  Horváth Sándor badacsonytördemici barlangász előadásával zárult az idei Lovasi Esték programsorozat. A barlangász a kalandjairól, a hazai sziklaüregekről és az általa elnevezett barlangi tóról is mesélt.

 • cikk kép
  Hamarosan érkezik a Chromebook folytatása, a Pixel 2

  Miután a Google néhány hete kicsit sután, de megerősítette, hogy jön a Chromebook Pixel új verziója, nemrég a hivatalos bejelentés is megérkezett.

 • cikk kép
  Játszhatunk Istent? - Oberfrank Ferenc előadása a KÉSZ vendégeként

  Korunk korábban nem ismert kérdéseket vet fel: játszhat Istent az ember? Eldöntheti, ki élhet és ki nem? Mekkora az orvos, a szülők felelőssége? A válasz soha nem egyszerű. Az Oberfrank fiúk közül ezúttal Ferenc, a kutatóorvos volt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Veszprémi Csoportjának vendége a Padányi Biró Márton Katolikus Gimnáziumban.

 • cikk kép
  Egyetlen perc alatt feltölt az izraeli akksi

  Felmérések egész sora mutatta már meg, hogy az okostelefon-használók nem még jobb kamerát, nagyobb felbontású képernyőt, ujjlenyomat-leolvasót és hasonló úri huncutságokat szeretnének a készülékeikbe, hanem azt, hogy az ne merüljön le olyan hamar.

 • cikk kép
  Szerverhiba miatt álltak le

  Az Apple egy saját szervere hibásodott meg, ez állt a majdnem 12 órán át tartó hiba mögött, ami miatt a felhasználók nem tudták elérni a cég mobilos rendszerének két fő pillérét, az iTunes zene- és az App Store nevű alkalmazásboltot.