Traffipax

2015.09.28. 17:42

Telepített mérőpontok: megyénkben is sok helyen lesz állandó traffipax

A totalcar.hu pár hete arra kérte olvasóit, ha bárhol az országban új, fixen telepített sebességmérő berendezéseket találnak, jelentsék, dokumentálják, hogy ezáltal elkészülhessen a Totalcar traffipaxtérképe.

Napló-információ

Eredeti tervük szerint a rendőrségtől egyszerűen csak elkérték volna annak a százharmincegy helyszínnek a listáját, ahol hónapokon belül felszerelik és beüzemelik az összesen háromszázhatvanöt darab komplex közlekedési ellenőrzési pontot, vagyis az új sebességmérő kamerákat. Végül azonban inkább a nyilvánosság segítségét kérték, az eredményt pedig egy Google-térképen összegezték.

Eplénynél hetek óta tartanak az előkészületek az új sebességmérő kamera telepítésére. A készülék nemcsak a gyorshajtók ellen jelent majd megoldást, hanem más közlekedési szabálysértések is „láthatóvá” válnak vele
Fotó: Földesi Gábor

A készülékek nemcsak a gyorshajtók ellen jelentenek majd megoldást, hanem más közlekedési szabálysértések is láthatóvá válnak vele. Így például rendszámfelismerés, forgalomszámlálás, forgalomtorlódás észlelése, veszélyes árut szállító járművek (ADR) észlelése, biztonsági öv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműről készített felvételek továbbítása, behajtási tilalom megszegésének észlelése, kötelező haladási irányra vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, záróvonal-átlépés észlelése, vasúti átjárón történő áthaladáskor a vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a leállósáv igénybevételére vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése és az autóbusz forgalmi sávjának használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése.

A telepített traffipaxokkal egyre több helyen megyénkben is találkozhatunk, így például Eplényben, Litéren és Pápán. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott válasz alapján készülő újságcikkünket a hét második felében olvashatják a telepített ellenőrzési pontokról.




Címkék#traffipax

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!