Tótvázsony

2017.03.25. 10:57

Mindenki fontosnak érzi – falutakarítás Tótvázsonyban

Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy az összefogásnak és a közös munkának megmutassuk az eredményét és az értéket – mondta Szendrei Szilárd.

Molnár Sándor

A tavaszi falutakarítást mintegy 15 éve kezdték el a településen civil összefogásban. Az akció célja a falu szépítése és karbantartása. A főszervező a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület, amely a legnagyobb bázissal rendelkezik. Csatlakozott hozzájuk az iskola, a Tótvázsonyért Alapítvány, a Kövesgyűr-pusztaiak és természetesen a település önkormányzata is.

Közel ötvenen gyűltek össze a falutakarításra és hagyományosan összeálltak egy közös fotóra

Sipos Ferenc polgármester elmondta, hogy ők financiálisan segítik az akciót. Biztosítják a pénzt a kesztyűk, a szemeteszsákok megvásárlásához és az összegyűlt szemét elszállításában vállalnak anyagilag szerepet. Hangsúlyozta, hogy ez egy nagyon jó együttműködés. Az akciót minden tavasszal, még a fű növekedése előtti időszakra szervezik, hogy lehessen látni a szemetet, amelyből szerencsére egyre kevesebb van a faluban.

 

A szemetet kisebb csoportokban szedik úgy, hogy a gyerekek felnőtt felügyelete mellett a falu belsejében szorgoskodnak. A felnőttek a bekötő utak mentén gyűjtik az elszórt hulladékot. – Közel ötvenen lehetünk és ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy az összefogásnak és a közös munkának megmutassuk az eredményét és az értéket – mondta a már hagyományos tavaszi összejövetelről Szendrei Szilárd a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesületet elnöke.

Sipos Ferenc polgármester, Szendrei Szilárd főszervező és Bene Anett egyeztetik a feladatokat
Fotó: Molnár Sándor

A tavalyi évben épült a településen egy közösségi kemence, amelynél az idén első alkalommal a szemétszedést követően ebédre látják vendégül a résztvevőket. Így nemcsak a munkára emlékeznek majd vissza a falutakarítás kapcsán, hanem egy közös élménnyel zárják az akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!