Top 100

2016.11.28. 07:04

Szolgáltatások vállalkozásoknak is

A Europe Direct iroda feladata, hogy az állampolgárok lakóhelyükhöz közel, saját anyanyelvükön jussanak hozzá információkhoz európai uniós kérdésekben, tanulás, munkavállalás, utazás, szociális ügyek, vállalkozásindítás, határon átnyúló tevékenységek témakörökben.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázat útján nyerte el a megyei Europe Direct Tájékoztató Központ működtetésének jogát 2013-2017 között. Az iroda feladata, hogy az állampolgárok lakóhelyükhöz közel, saját anyanyelvükön jussanak hozzá információkhoz európai uniós kérdésekben, tanulás, munkavállalás, utazás, szociális ügyek, vállalkozásindítás, határon átnyúló tevékenységek témakörökben. Az iroda ezzel összefüggésben természetesen a vállalkozói szektor részére is számos szolgáltatást nyújt tanácsadások, rendezvények keretében.

A Europe Direct hálózat közel 500 irodával rendelkezik az Európai Unióban, létrehozója és fenntartója az Európai Bizottság és a tagállamokban a bizottság helyi képviseletei. Hazánkban a hálózat lefedettsége országos, minden megyében a megyeszékhelyeken működnek a tájékoztató központok.

Az információs szolgáltatás részeként az érdeklődők személyesen, telefonon és írásban is feltehetik kérdéseiket, amelyekre közvetlenül – vagy a kérdéstől függően más uniós hálózat bevonásával – kapnak választ. A személyes kapcsolatfelvétel során az ügyfelek tájékozódhatnak az irodában rendelkezésre álló ingyenes kiadványokból is, amelyek közvetlenül az Európai Unió könyvesboltjából (EU Bookshop) kerülnek a polcokra, továbbá internethasználatra és nyomtatásra is lehetőség van.

A tanácsadáson túl az iroda társszervezésében több alkalommal kerülnek megrendezésre vállalkozókat érintő szakmai programok a következőtémákban: piacra lépés Ausztriában és Németországban, határon átnyúló szolgáltatásnyújtás feltételei, exportfinanszírozási- és biztosítási lehetőségek, új uniós vámkódex, illetve EU-szakmai műhelynapok és EU-angol oktatás azok számára, akik az Unióval, annak felépítésével, pályázati rendszerével közelebbről kívántak megismerkedni magyar és angol nyelven.

Kapcsolat:

Tel.:+36-88-814-101

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!