Tihany

2016.05.17. 19:05

Kultúra és pálinka - A nézők közül választották a pünkösdi királyt Tihanyban

Tihany - A hétvégén ismét a gasztronómiáé volt a főszerep, a pálinkák mellett rengeteg finomsággal és kézműves termékekkel, valamint színes kulturális rendezvényekkel találkozhattak a látogatók.

Kekk Sára

Szombaton pünkösdi ébresztővel nyitották a napot Tihanyban, majd délután a gyerekek legnagyobb örömére kézműves bütyköldével és buborékvarázsshow-val kezdődtek a programok. A nap folyamán színpadra lépett a Tihanyi Hegyenjárók Táncegyüttes, illetve Bányoczky Nóra és Szille Szilárd operettdalokkal szórakoztatta a közönséget.

A hűvös idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a pálinkafesztiválra Fotó: Balogh Alex

A vasárnap délutáni színpadi műsorban legnagyobb tapsot talán a Szélkakas Kompánia pünkösdikirály-választása kapta. A nézők közül négy kiválasztott férfi küzdött meg a címért, különböző ügyességi feladatokat kellett teljesíteniük.

A színpadi műsorok alatt, illetve azok szüneteiben is rendesen fogyott a fesztivál fő itala, ami nem is volt meglepő a kissé hűvös, borongós időben. A kézműves termékek között a házi sajtfinomságoktól egészen a különlegesen ízesített lángosokig lehetett kóstolni.

Kora este az Irigy Hónaljmirigy, majd az LGT Emlékzenekar lépett színpadra.

Címkék#tihany

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!