Tihany

2016.08.27. 15:12

Kizökkent a virtuális világból

Egy ilyen fejlesztéssel lehetőség nyílik arra, hogy vissza szoktassuk a fiatalokat a sportpályára, a mozgás szeretetére - mondta Tósoki Imre polgármester az új műfüves pálya átadóján.

Kekk Sára

Három - négy évvel ezelőtt önkormányzat megalkotta a hosszú távú fejlesztési stratégiáját, ahol kimondták, hogy Tihany legyen a rekreáció, a sport, és a kultúra félszigete.

- Amikor a sportról beszélek nem csak a labdarúgásra gondolok, hiszen rengetegen járnak ide futni, kerékpározni, lovagolni illetve vitorlázni. Amikor ez a pálya épült sokan megkerestek minket, hogy gyönyörű a pálya fekvése, a település, és hogy hogyan lehetne ide eljönni téli és nyári edzőtáborba. Azt hiszem, hogy ebből is látszik egy olyan település számára, ami elsősorban az idegenforgalomból él, hogy mennyire fontos a sport infrastruktúrájának fejlesztése is, hiszen így olyan időszakokban tudunk idehozni vendégeket a településre, amely az idegenforgalmi szezonon túl van. Egy téli táboroztatás nagyon sok vendéget tud hozni a faluba. - hangsúlyozta a település polgármestere beszédében.

Hozzátette, egy ilyen fejlesztéssel lehetőség nyílik arra, hogy vissza szoktassák a fiatalokat a sportpályára, a mozgás szeretetére. - Nagyon sokat kell tennünk azért, hogy a virtuális világból kicsit kizökkentsük a mai fiatalokat és rámutassunk a sportolás szépségeire. Nagyon bízom benne, hogy ez a sportpálya ebben is nagyon sokat fog segíteni itt Tihanyban - mondta Tósoki Imre.A pályaavatón a Tihanyi FC klubelnöke, Horváth Béla elmondta, szeretné, ha a félszigeten egy olyan utánpótlás csapat valósulna meg, amely fel tud nézni a felnőtt csapatra, ahova a gyerekeknek lehetőségük van bekerülni a későbbiek folyamán.

Fotó: Kekk Sára

Ennek egyik alapkövévé vált most ez a pálya.- Hivatalosan az MLSZ elnökségi tagjaként az lenne a feladatom, hogy az elnökség üdvözletét átadjam, és sok sikert kívánjak ehhez a futballpályához. Nem hivatalosan, egy olyan kisfiúnak az apukájaként, aki most már a tihanyi U9 csapatban futballozik, azt kell, hogy mondjam, egy álom valósult most meg. - mondta beszédében Török Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőjeként. Hozzátette, nagy lehetőségeket rejt magában ez a pálya, és reméli, számos színvonalas mérkőzést láthat majd még itt.Kontrát Károly, országgyűlési képviselő, államtitkár már a Megyei Öregfiúk Válogatott mezében állt a mikrofon mögé, hiszen a pályaavató mérkőzésen ő is pályára lépett a csapattal.

- Gratulálok mindenkinek, aki tett ezért a pályáért, akiknek köszönhetően itt lehetünk. Köszönjük, álmodjunk tovább, hajrá Tihany!

 

A beszédek után kezdetét vette a várva várt pályaavató mérkőzés, amelyen a Magyar Újságíró Öregfiúk Válogatott és a Megyei Öregfiúk Válogatott mérte össze tudását, de a gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők, a mérkőzés szünetében 11-es rúgó bajnokságot, míg a mérkőzés után játékos sportvetélkedőt rendeztek számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!