Tihany

2015.05.08. 11:16

Élete legnagyobb balatoni pontyát fogta

Élete legnagyobb balatoni pontyát akasztotta Mészáros László, a hal 16,5 kilogrammot nyomott.

Tremmer Tamás

A balatoni horgászat szerelmesei, ezért húsz éve mindig 1-1 hetet a tónál töltenek. Brichter Józsefhez és Futó Tihamérhoz két nappal később csatlakozott Mészáros László. A trió a tihanyi-félszigeten a „halálkanyarnak” nevezett szakaszon horgászott. Mészáros László szerencsés kézzel nyúlt a botokhoz, egy 16,5 kilogrammos balatoni tőpontyot akasztott meg.

- Miután elcsendesült a hét eleji vihar, kisimult egy kicsit a víz, akkor kezdtem horgászni. Olyan 80-100 méterre dobtam be. Bojlival csaliztam a horgot. Délelőtt tíz óra volt. Határozott kapás volt, amikor fárasztottam, gondoltam, hogy nagy lesz. A szákolásban a barátaim segítettek. Nagyon boldog vagyok, életem legnagyobb balatoni pontyát sikerült a partra vezetnem!

Brichter József, Mészáros László, Futó Tihamérhoz. Horgászélményeket kaptak Tihanyban (Fotó: Zwicker Tamás)

Hozzátette, úgy tapasztalták, hogy a halak még a partközelben vannak. A társai pénteken a délelőtti órákban kettő darab nyolckilósat, és kettő darab ötkilósat is akasztottak, mindegyiket 50-60 méterre a parttól. Természetesen a halakat fényképezés után visszaengedték éltető közegükbe, ahogy az a sporthorgászoktól elvárható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!