Tihany

2015.04.22. 15:41

A Balatonnál az idegenforgalmi szezonban van az advent

Tihany – A Balatonnál az idegenforgalmi szezonban van az advent, ezért azt kérik a kormánytól, hogy az üdülőkörzetben nyáron nyitva tarthassanak vasárnaponként.

Tremmer Tamás

Mindez a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KISOSZ Veszprém Megyei Képviselete hagyományos szezonfelkészítő rendezvényén hangzott el, amit a Club Tihanyban tartottak. Az összejövetel célja, hogy az idegenforgalmi szezon indulása előtt a jogszabályi változásokról, az aktualitásokról első kézből kapjanak tájékoztatást a kereskedelmi és a vendéglátóipari tevékenységet végző vállalkozások.

A fórumon Weingartner Lilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel kapcsolatban tartott előadást. Ismertette a jogszabályt, a kivételeket. Jelezte, a piac területén lévő boltok nyitva tarthatnak vasárnap, a dohányboltok viszont nem. A vendéglátás nem tartozik a törvény hatálya alá.

Az előadást követően Tóth Béla balatonakali egyéni vállalkozó szóvá tette, hogy a törvény advent négy vasárnapján és egy szabadon választott vasárnap engedi a nyitva tartást vasárnap. Leszögezte, a Balatonnál az idegenforgalmi szezonban van az advent, decemberben ott semmi nincs! Azt kérik a kormánytól, hogy az üdülőkörzetben nyáron vehessék igénybe az öt vasárnapot, s ha ezt még további öttel megtoldhatnák, az egész szezon rendben lenne.

Leitold József főállatorvos az élelmiszerbiztonság területét érintő aktualitásokról beszélt, mint például az élelmiszerek jelölése, a tájékoztatási kötelezettség, az allergén anyagok feltüntetése. És ezeket ellenőrizni is fogják. Roxer Egon felügyelőségvezető a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos aktuális jogszabályi változásokról adott átfogó képet. Hangsúlyozta, átalakult a fogyasztóvédelem, egyre inkább a szolgáltató jelleg dominál. Minden ellenőrzést úgy végeznek, mintha fogyasztók lennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!