Tés

2016.11.29. 19:20

Értékes díjjal öregbítették a falu hírnevét

Tés - Büszkék lehetnek a tési lakosok a falujukban működő népdalkörre, hiszen országos versenyen elért nagydíjjal tértek haza.

Forgács Ádám

Sikeresen szerepelt a tési Bakony Virágai Népdalkör a XI. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében - tájékoztatta lapunkat Fodor-Bödös István polgármester, aki maga is tagja a dalárdának.

Gergelyfi Vilma háziorvos, a Bakony Virágai Népdalkör vezetője, mögötte Fodor-Bödös István tési polgármester egy korábbi fellépésükön Fotó: Szabó Péter Dániel

A versenyen 64 induló vett részt, ebből tizennyolcan kaptak nagydíjat, közöttük a tési népdalkör. A polgármester elmondta, kiemelten fontosnak tartja, hogy sikerült elnyerniük a díjat, mivel egy kis település tudott ilyen magas színvonalú produkciót nyújtani. A polgármester hozzátette, olyan ez Tés számára, mintha egy 800 lelkes településnek NB I-es focicsapata lenne. A döntőben a megyét egyedül képviselte a dalkör egy somogyi népdalcsokorcsokorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!