Tapolca

2016.08.30. 09:03

Zsóka szenzációs bravúrral Európa legjobbja

A Tapolcai VSE-ben sakkozó kilencéves ajkai Gaál Zsóka – aki eddigi teljesítményével kinőtt a kislány kategóriából – a közelmúltban Balatonlellén rendezett Magyar korcsoportos nemzeti bajnokságon az U-10-es korcsoportban százszázalékos teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet és a magyar bajnoki címet.

Civil Tudósítónktól

Ezzel részvételi jogot nyert a most augusztus végén rendezett prágai Európa-bajnokságra, valamint az októberi grúziai világbajnokságon is képviseli hazánkat, a Tapolcai VSE-t és Ajka városát.

A bajnoki cím megszerzése után bíztunk benne, hogy az Európa-bajnokságon a dobogó legfelső fokán köszönthetjük az aranyéremmel, hiszen eddigi kiváló eredményeivel „hozzászoktatta” magát a dobogó tetején uralkodó lenyűgöző légkörhöz!

Nos, Gaál Zsóka szenzációs bravúrral, fantasztikus teljesítménnyel, az idősebbek között szerezte meg az aranyérmet. Az Európa-bajnokságon 49 ország 106 versenyzője indult, és a kilencéves szupertehetséges ajkai hölgy a tízévesek között nagy küzdelemben, magabiztos játékkal harcolta ki a legszebben csillogó érmet, és ezzel Európa legjobbja lett. A kis sakkzseni eddigi félelmetes hírnevéhez méltóan szerepelt, 7,5 pontot gyűjtött a lehetséges 9-ből, s veretlenül állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára az aranyéremért, és hallgathatta a tiszteletére játszott magyar Himnuszt.

A nagy reménység sakkozó Európa-bajnoki címéhez szívből gratulálunk! A sportszerető ajkaiak nagyon büszkék az Európa trónjára felült tündéri hölgyre! Bízunk benne, hogy az októberben Grúziában rendezendő világbajnokságon az eddigi három világbajnoki ezüstérem után ugyanígy aranyéremhez gratulálhatunk, hiszen ott is gyönyörűen hangzik a magyar Himnusz, és az arany is szépen csillog! S abban is reménykedünk, hogy a híres Polgár-lányok, valamint tapolcai példaképei – Lakos Nikoletta és Mádl Ildikó – nyomdokaiba lép, és sok-sok csillogó éremmel örvendezteti meg hazánkat, Ajka városát, valamint jelenlegi sportegyesületét, a Tapolcai VSE-t!

Csak így tovább, „aranyos” kicsi Zsóka!

Tollár Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!