Tapolca

2015.03.24. 12:47

Zombor Gábor: Visszakerülhet az aktív ellátás Tapolcára

Tapolca - A kórházfejlesztés és a mentőállomás építése elkészül a nyárra, az állam pedig e hónap végéig rendezi a kórház adósságát.

Tóth B. Zsuzsa

Mindezt Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár mondta a Deák Jenő Kórház Rendelőintézet és Gyógybarlangban tett látogatása során.

Zombor Gábor és Fenyvesi Zoltán elmondása szerint van esély az aktív ágyak visszakerülésére a tapolcai kórházban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Megnyugtató a helyzet, a nyárra elkészül a mentőállomás és a 2,3 milliárdos kórházberuházás is. Amint azt az alapkőletételen októberben mondtam, a kórház remek lehetőségek előtt áll a jól átgondolt rehabilitációs tüdőgyógyászati fejlesztéssel. Annak köszönhetően országos és európai szinten tudnak beteget fogadni a jövőben. Azonban ez nem működik anélkül, hogy az aktív ellátás visszakerüljön, a fejlesztés kikényszeríti, hogy újra legyen ilyen lehetőség a kórházban. Az egy napos sebészeti fejlesztés országosan is példaértékű lesz, a belgyógyászati ellátás a városi kórházak mintája lehet. Amellett komoly gyógyturisztikai lehetőségeket látunk mindebben, hiszen külföldi betegek ellátásában szintén részt vehet a kórház. Fontos az is, hogy az itt élők biztonságban érezzék magukat, ezért a központi ügyelet, a belgyógyászati és sebészeti sürgősség, az egy napos sebészet és belgyógyászati mátrix rendelkezésre kell, hogy álljon. Akinek problémája van, megfelelő szintű ellátást kapjon, súlyosabb esetben pedig megfelelő állapotban kerüljön magasabb szintű intézménybe – mondta Zombor Gábor. Hozzátette, hogy amennyiben ehhez meglesz az együttműködés, ebből mindannyian profitálni fognak a megyében és az országban.

- Elképzeléseink szerint a térség finanszírozása javul, több forrás jut a megyébe eztán. A tapolcai kórház tartozását pedig március 31-ig  rendezi az állam – mondta Zombor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!