Tapolca

2017.04.24. 11:28

Schirillával futottak a tapolcai diákok

Tapolca - A Bárdos iskola tagintézményei diákjai Schirilla Györggyel futottak egy kört a városban.

Tóth B. Zsuzsa

A nemzet rozmárjának is nevezett sportember ezúttal nem azért érkezett Tapolcára, hogy a tóban mártózzon meg, hanem, hogy a futást és az egészséges életmódot népszerűsítse a gyerekek között három, Zala, Veszprém és Fejér megyét átfogó körútján.

Mint elmondta, nagy örömmel tért vissza a városba ezúttal is, meghatározó élmény az életében a szilveszteri fürdés, de a mostani futás nem különben.

Schirilla György ezúttal a tapolcai diákokkal együtt futott a városban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Örült, hogy a városban több, mint ezer gyerek futott vele, első állomása a sport tagozatos Batsányi tagintézményben volt, ahol kérdésére válaszolva minden gyerek jelezte, hogy sportol valamit és közülük sokan futottak is vele tovább a Bárdos tagintézményhez. A jeges fürdéseiről, szuper maratoni futásairól, jóga táborairól egyaránt ismert sportember könyvet írt a jógáról, a kötet várhatóan ez év májusában jelenik meg.

Amellett verseket is ír, a Bárdos iskolában saját, Pipacs című költeményével örvendeztette meg a diákokat. Közülük többen együtt futottak vele tovább a Kazinczy iskoláig, ahonnan Schirilla Székesfehérvárra szaladt tovább. Lassú tempóban ugyan, hiszen a közelmúltban szenvedett térdszalag szakadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!