Rétesek első versenye Tapolcán

2017. augusztus 06., 11:30 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa
komment
A piac és vásárcsarnok első Rétesnapján inkább csak kóstolni vágytak az érdeklődők, a sütésre és versenyzésre csupán négy nevező vállalkozott.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Remek klasszikus és új ízeket ismerhettek meg, akik kisétáltak a piacra. A négy nevező, köztük egy férfi, saját bevallása szerint szívvel-lélekkel sütötte már kora reggel a rétest. A klasszikus almás, tökös-mákos, meggyes, káposztás mellett volt, aki a sonkát, sajtot hagymával párosította és ráadásként szezám maggal is megszórta, akadt fetasajtos-spenótos és túrós-málnás párosítás is.

A Buzás család több generációja összefogott és megnyerte a versenyt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az első helyezést elért Buzás család tippeket is adott a készítéshez. A família három generációja hat tepsi rétest kínált a kóstolóknak. Elmondták, a tölteléket tetszés szerint lehet variálni. Saját kezűleg, hagyományos módszerrel nyújtják a rétest, amelynek tésztája a nagymama receptje alapján készül. Jól ki kell dolgozni, a versenyre rétes lisztből gyúrták, de sima liszttel is elkészíthető.

A második helyezett Pál Józsefné, harmadik Szatmáry Lajos rétese lett.

Az első Rétesnapon mindenki bevásárolhatott ebédre a rétesből, de Varjas Judit üvegékszereit és néhány lelkes kofa terményeit is hazavihették a szombati piacnapon az érdeklődők.

Tóth B. Zsuzsa

2017. augusztus 06., 11:30 szerző: Tóth B. Zsuzsa fotós: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...