Tapolca

2016.02.07. 18:27

Quasimodo és macskaduett - Frappáns jelmezekben búcsúztak a téltől kicsik és nagyok

Tapolca - A Télbanyaűző maskarádén idén újra bebizonyosodott, hogy csak a fantázia szab határt a jobbnál jobb jelmezeknek.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos télűző városi mulatságon vasárnap újra jelmezbe bújtak a vidámságot kedvelők az óvodásoktól a nyugdíjasokig. Miközben mások a töpörtyűsütő és forraltbor-főző versenyen mérettek meg, a maskarások bemutatták, milyen jelmezeken, műsorszámokon dolgoztak az elmúlt hetekben. Óvodáscsoportok, baráti körök, civil egyesületek farsangoltak, remek szórakozást nyújtva a szeles időben is szépszámú közönségnek a Fő téren.

Az Életlehetőség intézményének fiataljai nagy sikert arattak a macskaduettel. Szólót Péntek Péter és Iván Zoltán énekelt (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A gyerekeknek ihletet adott idén is a mese, sokan legkedvesebb hőseik bőrébe bújtak. Elzának, Mekk Eleknek, Shreknek öltöztek, míg az ovisok a táncoló talpakat, a perecárusokat és a polipokat keltették életre a pedagógusok és s szülők segítségének is köszönhetően. Volt mit barkácsolni a pilóták, a serpenyő és tükörtojás, a teknőc frappáns jelmezén, sokat gyakoroltak a macskaduetthez ez Életlehetőség Szociális Nappali Intézmény lelkes sérült fiataljai. Egyes gyermeklelkű, vidámságért nem szomszédoló felnőttek pedig visszatérő maskarások, mint például Quasimodo és Esmeralda kettőse, vagy Hófehérke a mese összes hősével. De nem hiányoztak a klasszikus jelmezek sem. Idén is akadt, aki a barát, a boszorka, a katicabogár, a nyuszi és az egér, vagy éppen a cigány asszony bőrébe bújt.

Közben sokan helyben készítették el a kiszebábot, hogy elbúcsúztathassák a telet. A délutánt a Kinizsi és a Batsányi táncegyüttes, a Csobánc Népdalkör, a katolikus iskola, az Acro Dance SE helyi csoportja, valamint Havasi Gábor műsora színesítette az esti máglyagyújtás és a kiszebaba égetése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!