Tapolca

2017.07.02. 19:25

Öt nap a kalandozásra - Két turnusban örülnek a nyárnak az Erzsébet táborosok

A Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi tagintézménye két ötnapos Erzsébet táborba hívta az alsó tagozatos diákokat.

Tóth B. Zsuzsa

Jelentkezőkből nem volt hiány, mindegyik héten 45 diák élvezi a színes programokat. Az egyik tábor a múlt héten véget ért, a másik a napokban örvendezteti meg a gyerekeket. A szülők jelképes összeg fejében lehetnek nyugodtak csemetéik felől, hiszen a szabadidő hasznos eltöltése mellett napi négyszeri étkezést is kapnak a gyerekek. Az öt-öt nap alatt érdekes programok vártak és várnak rájuk a lelkes pedagógusoknak köszönhetően. Naponta kézműves- foglalkozásokon ügyeskednek, többek között halakat fabrikálnak papírból, gyöngyfa és fűfej készül szorgos kezeik nyomán, kavicsot díszítettek, aztán kifestetik az arcukat és csillámtetoválással büszkélkednek.

Horváthné Dér Erzsébet tanárnő még a gyerekek arcát is kifestette a táborban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Gyurmáznak, moziba mennek, majd a filmben látottakat rajzos montázsokkal dolgozzák fel. Ellátogatnak a kékkúti levendulafarmra, ahol megsimogathatják a lovat, kutyát, közelről láthatnak teheneket, mangalicát, juhokat. Kismalacok, nyulak, csüngő hasú malacok várnak rájuk, és megnézhetik, hogy működik a fejőgép. Mindez nagy élményt jelent a városi gyerekeknek. Élvezik a szabad játékot a nyíló levendulatövek között, megkóstolják a levendula- szörpöt, megismerik a gyógynövényeket, a mentát, rozmaringot, citromfüvet, kakukkfüvet, a száraz növények felhasználását. Azokból asztali díszeket, vázákat készítenek, aztán a Theodora-forrásnál jót kortyolnak, és megjegyzik a forrás történetének legérdekesebb momentumait.

A kislődi Sobri Jóska Kalandparkból természetesen haza se akarnak jönni, hiszen a bobozáson kívül is annyi élmény várja ott őket, de a helyi strand medencéinek is nehezen intenek búcsút. Sokan csak most jártak először a kalandparkban vagy a strandon, emlékezetes élmény marad számukra az ott eltöltött idő. Az ügyességi sportversenyen görkorcsolyával, rollerrel, kerékpárral kerülgetik a bójákat, időnként fél kézzel, hogy gyakorolják a biztonságos városi közlekedést és azon belül az irányjelzést. Amellett a koordinációs készségük is erősödik az ügyességi feladatoknak köszönhetően. A mezítlábas taposóban jókat sétálnak, aztán megtanulnak görkorcsolyázni az iskola korábban beszerzett korcsolyáival, de táncház, valamint érdekes zumbás tornaóra is várja őket. Az utolsó délutánon pedig örülnek az ajándéknak és kitöltik az elégedettségi kérdő-ívet, hogy a pedagógusok is tudják, mi az, ami nagy tetszést aratott a gyerekek körében, és min lehetne változtatni majd jövőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!