Tapolca

2015.05.26. 16:26

Országos sikerekkel büszkélkedhetnek a tapolcai diákok

Tapolca - A művészeti iskolások az idei tanévben is országos versenyek legjobb helyezéseit szerezték meg.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről megnyitó beszédében szólt a Szín-vonal Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója az évzáró kiállításon. Baranyai Zoltánné kielmelte a diákok szorgalmát és kitartását.

Bartáné Kőműves Katalin és kislánya, Csenge a kiállításon
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Csodálni való, ahogy a napi több órás tanulás után is dolgoztok tovább a művészeti képzésen. A délelőtt fáradtság elmúlik, jó kedvvel álltok neki a feladat megoldásának. Gyönyörű színeket és formákat alkalmaztok a mesék vagy élmények ihlette rajzok készítésénél. Érdemes év végén összegző kiállítást készítenünk, hiszen így számbavehető, hogy a tanév során mi mindent tudtatok alkotni. A kiállításon látható, hogy szokatlan módon fejezitek ki a történeteket. A háttér olykor fűzött, vagy szőtt elemekből áll, arra kerülnek egy mese szereplői. Sokszor a kollázs vagy a montázs technikát alkalmazzátok korábbi rajzaitok felhasználásával. Már jól tudtok bánni az iparművészet technikáival is. Papírmetszeteket készítetek, szép textilképeket, táskákat ékszereket mondta az igazgató. Hozzátette, hogy a pedagógusok nagy örömére egyre több diák választja a művészeti pályát.

A kiállításon készült további fotókat itt tekintheti meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!