Tapolca

2015.07.20. 14:44

Országos akció lett a tapolcai virágkötő kezdeményezéséből

Tapolca - Az egyik helyi virágkötő, Lantos Krisztina kezdeményezésének engedve az ország 225 virágárusa készített ajándékcsokrokat, hogy azzal mosolyt csaljanak a virágokat örökbefogadók arcára.

Tóth B. Zsuzsa

A Fogadj örökbe egy virágcsokrot! nevű kezdeményezés külföldön már nagy sikert aratott, Kriszti úgy gondolta, egy fővárosi kolléganőjével együtt meghonosítják. Kezdeményezésükhöz több, mint kétszáz munkatársuk csatlakozott szerte az országban.  Mindannyian több virágcsokrot helyeztek el lakóhelyükön a közterületeken, kis levélkével. Abban azt kérték, hogy a virágra lelők tartsák meg a csokrokat, vagy ajándékozzák el, hogy örömet szerezzenek. Küldjenek fényképet a virágkötőknek magukról, a virágról, vagy arról, akinek elajándékozták.

Gergely Dávid Baumberg Gabriella tóparti szobránál találta meg a virágot, amellyel édesanyjához sietett (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A virágkötők ügyeltek rá, hogy ebben a melegben ne a tűző napra kerüljenek a virágok. Sok esetben szinte azonnal rájuk is találtak a járókelők és a kezdeményezés így elérte célját: egy kicsit jobb kedvre derültek ma többszázan. Lapunk a tapolcai Malom-tó partján Gergely Dáviddal, egy tíz éves kisfiúval találkozott, aki bár nem szeret korán kelni, megfogadta, hogy reggel már időben járja a várost, hogy meglephesse dolgozó édesanyját egy csokor virággal. Dávid otthon szívesen segít a kertben édesanyjának, szereti a rózsákat, kardvirágokat. De azt mondja, nem gondolt még arra, hogy ha megnő, kertész lesz. Viszont eredményes sakkozó, megyei első hellyel büszkélkedhetett már két versenyen is.

Címkék#virág

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!