Tapolca

2015.06.29. 12:53

Megújult a tapolcai kórház tüdőgyógyászati és kardiológiai részlege

Talán már mindenki elhiszi, hogy megvalósulhat a kórházfejlesztés második üteme is: az egynapos sebészet, a nappali belgyógyászati ellátás 12 ággyal, a kislabor, a mentőállomás, a fizikoterápiás medence.

Tóth B. Zsuzsa

Mindezt Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke mondta méltatásában a tüdőgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs fejlesztés tegnapi átadásakor. Szűcs István ügyvezető a kivitelező nevében átnyújtotta az épület kulcsát Lang Zsuzsanna főigazgatónak, aki szerint az új épületben főként a rehabilitációs szolgáltatások kapnak helyet. Az 51 ágyas osztályon és a nappali ellátáson tapolcai, sümegi és környékbeli felnőttek, gyerekek gyógyulhatnak.

Az elkészült tüdőgyógyászati és kardiológiai rehabilitációs fejlesztést Csányi Péter, Lang Zsuzsanna és Sin József adta át (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Csányi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma népegészségügyi osztályának osztályvezetője Zombor Gábor államtitkár üzenetét is tolmácsolva úgy fogalmazott, hogy komplex rehabilitációs ellátást kaphatnak a betegek. Rig Lajos országgyűlési képviselő szerint a kórház idővel visszanyerheti elvesztett funkcióit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!