Tapolca

2017.06.24. 19:16

Megfigyelték az őket körülvevő élővilágot

TAPOLCA A Wass Albert Városi Könyvtár gyermekrészlege és Sallee-Kereszturi Barbara humánökológus vezetésével a tapolcai kisdiákok felfedezték a tópart élővilágát, környezetét.

Smidhoffer Eszter

A Mennyire természetes a környezetünk? című programsorozaton belül a Malom-tónál is szemlélődtek gyerekek.

A tóparton többek között a Nagyboldogasszony Általános Iskola és a Kazinczy Ferenc Tagintézmény alsós diákjai vettek részt rendkívüli környezetórán.

A kazinczys diákok rajzolják a látottakat Fotó: Kratafila Eszter

A gyerekeknek az volt a feladatuk, hogy a víz élővilágát és a tóparti növényzetet megkeressék, felismerjék. A legtöbb diáknál volt fényképezőgép vagy telefon, amivel meg tudták örökíteni a növény- és állatvilágot. Miután megtalálták a keresett élőlényeket, növényeket, a készített képek alapján lerajzolták, kiszínezték őket.

A foglalkozást Sallee-Kereszturi Barbara vezette, aki a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság szakmai referense. A diákok élénken figyeltek Barbara minden szavára, amikor a fák, más növények és állatok városi környezetben való jelentőségéről beszélt. Majd közösen megállapították a terepszemle után, hogy milyen élőlények találnak itt lakóhelyet, hogyan jelenik meg a biológiai sokféleség, és, hogy napjainkban milyen szerepet játszik a zöldfelület. A foglalkozás végére pedig már a gyerekek is megtapasztalták, milyen a helyes megfigyelés és milyen jelentőségük van a kutatásoknak. Az érdeklődők azt is megtudhatták, hogyan lehetnek ők is kutatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!