Tapolca

2016.11.05. 09:29

Kürtős kalács és Kőtenger

Tapolca – A Bárdos iskola Batsányi tagintézménye az őszi szünetre sem hagyta magára a gyerekeket, izgalmas programokat szerveztek a legkisebbeknek.

Tóth B. Zsuzsa

A három napos táborban 57, többnyire alsó tagozatos diák vett részt. Rengeteg esemény, élmény, tapasztalat várt rájuk, reggeltől délutánig be volt osztva minden percük. Az első napon a Káli-medencei Kőtengerben sétáltak, szinte egyenként megnézték a köveket, a billegő kő  legendáját is meghallgatták, majd finom ebéd várta őket, zene felismerő versenyen vetélkedtek, majd maguk gyúrták, dagasztották, formázták a saját kürtős kalácsuk tésztáját, aztán nyílt tűzön megsütötték.

Többen a családtagoknak is vittek belőle kóstolót. Másnap délelőtt moziba mentek, a trollokat nézték meg, majd ebéd után az iskolai sportpálya mellé sorban kis tujákat ültettek, otthonról hozott kis ásókkal, gereblyékkel dolgoztak, csemetékre a szalagot tettek amelyre felírták a nevüket egész évben gondozniuk kell. A környezettudatosságra épülő napon őszi süniket is fabrikáltak, zöldség és gyümölcssalátát készítettek, találós kérdéseket oldottak meg kis csoportokban, valamint görkorcsolyáztak. A harmadik napon délelőtt a sportprogram  keretében sor- és váltóversenyek tették próbára a gyerekeket, megismerkedtek a régi játékkal, a métával. Majd délután Keszthelyre utaztak, hogy a Balatoni Múzeum kincseivel ismerkedjenek. Az intézményben interaktív vetélkedő is várt rájuk.

Csapómajer Barbara és Juhász Lilla saját facsemetéjét ülteti

A kicsik a balatoni életmódokat, szokásokat, hagyományokat, növényeket, állatokat ismerték meg, a nagyobbak az épített környezetet, várakat, végvári harcokat. A Balaton Színházban a Babaszemjankó című bábelőadást látták, így csak estére értek haza. A gyerekek egyenpólót kaptak a táborban, és minden nap biztosították az ellátásukat. Az iskola a tanítás után nyáron évtizedek óta rendez napközis tábort, de most megragadták a pályázati lehetőséget, hogy az őszi táborra támogatást nyerjenek. Amennyiben lehetőségük nyílik rá, legközelebb is várják a gyerekeket a szünetben - tudtuk meg Komjátiné Nyakó Györgyi tagintézmény vezetőtől.  A táborban kérdőívet kitöltő diákok szerint nagyon jól érezték magukat, szívesen elmennének máskor is, sőt, elhívnák ismerőseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!