Tapolca

2017.08.29. 18:02

Legyen öröm az iskolakezdés - Idén egy tapolcai egyházi iskolát támogat a Karitász

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász szolgálat minden évben választ egy egyházi iskolát a megyéből, amit támogat. Idén a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolára esett a választás.

Smidhoffer Eszter

Az adományokat Szíjártó László a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója és Rohály János iskolaigazgató adta át augusztus végén az iskola egyik emeleti tantermében. Jelen volt még az iskola lelki igazgatója Földi István esperes atya, Horváth Marietta hitoktató és két önkéntes Karitász képviselő.

- A Magyar Katolikus Karitásznak van egy iskolakezdési programja, a Legyen öröm az iskolakezdés, ahol megpróbálunk hozzájárulni a könnyebb tanévkezdéshez, így segítve a diákokat, családjukat. A Katolikus Karitász országosan húszmillió forint értékben négyezer családot tud támogatni, gyermekenként ötezer forintos Erzsébet utalványt tudunk adni, amiből tanszereket és ruhákat lehet vásárolni. Emellett még egy tartós élelmiszerből álló csomaggal szeretnénk a családok segítségére lenni – mondta Szíjártó László igazgató, plébános.

A szülők, nagyszülők meghatódva vették át a szeretetcsomagot
Fotó: a szerző

Összesen tizenegy család kapott iskolakezdési támogatást, amely egy csomag, tartós élelmiszert és egy ötezer forint értékű vásárlási utalványt foglal magában. Az egyházmegyei központok és a karitász csoportok tízmillió forinttal segítik a rászoruló családokat, illetve a gyermekeket. A veszprémi egyházmegyének van egy karitász alapítványa, ami a karitász csoportokat közel 850 ezer forinttal támogatja. A csoportok ebből az összegből támogatják a nagycsaládosokat, rászorulókat. Több karitász csoport gyűjt adományokat, ruhát, felajánlott pénzösszeget, sőt emellett ötszáz önkéntes segíti a szervezet munkáját.

Az iskolakezdést segítő csomagot az a tizenegy család kapta, akik az igazgató és a pedagógusok szerint a legjobban megérdemelték, leginkább rászorulnak. Lezárásként Szíjártó László atya elmondta, hogy a tapolcai plébánián szervezésben van a regisztrált karitász csoport létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!