Tapolca

2016.04.30. 08:03

Hétfőtől minden más lesz - Ballagás Tapolcán

Tapolca - A mai nap összeköt az eddigi életetekkel és elválaszt az eddigiektől.

Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal búcsúzott a 184 ballagó diákoktól Tapolca polgármestere, Dobó Zoltán.

A diákoktól Dobó Zoltán polgármester búcsúzott a központi ünnepségen a Fő téren (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Hétfőtől felelősséget kell vállalni azért, amit tesztek. A család nélkül is helyt kell állni, meg kell mutatni, mire vagytok képesek. Utat kell választani, példát kell mutatni a társaknak, a fiatalabbaknak. De valahonnét elindultok, valamit visztek magatokkal és valahová visszavárnak. Indultok az szeretve nevelő családtól, amelynek tagjai elkísérnek és támogatnak majd titeket, de hétfőtől vissza kell adni valamit a szülőknek, pedagógusoknak a szeretetből, törődésből, felelősség vállalásból, amit eddig ők tettek. Mostantól nektek is felelősséget kell vállalnotok a családért, iskoláért. A tőletek telhető legtöbbet kell megtennetek, ezt várjuk tőletek – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a város büszke mindannyiukra és biztos benne, hogy lesznek, akik beírják magukat a város és a nemzet nagy könyvébe. Visszavárja a ballagókat a család, a város, ne felejtsék el sosem, hogy tapolcaiak.

Mészáros Tímea és Nagy László tanárok osztályai a Széchenyi iskolából (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A ballagókat a Fő téren a városi központi ballagáson búcsúztatta a város, iskoláik, tanáraik, diák társaik és vendégeik. A Batsányi János Gimnázium és Kollégium 46, a Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakképző Iskola 118 és a Veszprémi Szakképzési Centrum Szász Márton Szakiskolája és Speciális Szakiskolája 20 végzős tanulója Vajda Júlia Fannitól verses útravalót kapott, majd iskoláikban és a Csermák József Rendezvénycsarnokban folytatódott az ünnepség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!