Tapolca

2015.09.23. 16:58

Halra bort! Három napon át tart idén is a pisztrángfesztivál

Tapolca - Az ötödik Tapolcai pisztráng- és borfesztivált október 2- 4-éig rendezik a Malom-tó partján.

Tóth B. Zsuzsa

Az idei őszön a gasztronómiai élmények mellett már három színpadon 35 koncerttel és rengeteg más programmal várja a vendégeket a térség jelentős turisztikai rendezvénye, amely az idegenforgalmi szezon meghosszabbítása is. A pisztrángtelepről érkező friss pisztrángot tökmagos bundában, paprikás lisztben, mézben pácolva, mandulával, füstölve kínálják a borrégió neves pincészeteinek legjobb boraival. Blues- és jazzkoncertek szórakoztatják a vendégeket három napon át.

A Tapolcai pisztráng- és borfesztivál főszervezője, Mezőssy Zoltán egy száknyi friss pisztránggal
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Kézműves-kirakodóvásár, ételkészítési bemutató és rengeteg gyermekprogram szerepel még a kínálatban a támogatóknak is köszönhetően. Másodszor rendezik meg jövő szombaton a pisztrángszákolás és -szentelés után a tavaly már nagy sikert aratott halsütő versenyt a plébánián. Az események közül kiemelkedik például a helyi Fonográf-emlékzenekar, a Babos Piller Jazz Duó, a Jazzy Cherry fellépése és a Zajongók gyermekkoncertje. Harmonikázik Sajcz Gábor, játszik a Happy Dixieland Band, a Fekete Jenő Blues. Idén is élvezhetjük a lézershow-t a tó vize felett, sőt, fényfestés is színesi a programokat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!