Tapolca

2015.10.02. 18:47

Pisztrángok ünnepe, gasztronómiai kaland

Tapolca – A népszerű és hagyományos fesztivál bizonyítja, hogy a város kitörési pontja a turizmus lehet.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a rendezvény péntek esti megnyitóján Dobó Zoltán polgármester. Örömét fejezte ki, hogy a programra nem csak a város, hanem a környék szálláshelyei is megteltek. Megköszönte a szervezők és a résztvevők aktivitását és méltatta a katolikus és református egyház részvételét, ami a pisztrángszentelést és a halsütő versenyt illeti. Mint mondta, a plébánia udvara így közösségi tér lesz, az esemény pedig megtelik spirituális tartalommal is.

Sokan már pénteken ellátogattak a Malom-tóhoz. A képen Mezőssy Tamás üzletvezető kínálja a helyben, frissen sült pisztrángot
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ötödik Tapolcai pisztráng- és borfesztivál idén is rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál a gasztronómiai élmények mellett egész hétvégén. A Malom-tó partján három színpadon 35 koncertet rendeznek, miközben a helyi pisztrángtelepről folyamatosan érkező friss halat különféleképpen készítik el a szakácsok. Válogathatunk a tökmagos bundában, paprikás lisztben, mézben pácolva, mandulával, füstölve kínált gusztusos halak között. A pisztránghoz a borrégió neves pincészeteinek legjobb borai dukálnak. Ami pedig a szórakozást illeti, blues- és jazzkoncertek várnak mindenkit. Tart a kézműves-kirakodóvásár, idén is lesz ételkészítési bemutató, és rengeteg gyermekprogram szerepel még a kínálatban a támogatóknak is köszönhetően. Természetesen nem maradhat el a szombati pisztrángszákolás és -szentelés, majd a tavaly nagy sikert aratott halsütő verseny a plébánián Péter atya és Balázs atya szervezésében. Az események közül kiemelkedik a helyi Fonográf-emlékzenekar, a Babos -Piller Jazzduó, a Jazzy Cherry fellépése és a Zajongók gyermekkoncertje. Harmonikázik Sajcz Gábor, játszik többek között a Happy Dixieland Band, a Fekete Jenő Blues. Idén is élvezhetjük a látványos lézershow-t a tó vize felett ma este, sőt, fényfestés is színesíti a gazdag programsorozatot.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!