Tapolca

2015.12.31. 10:38

Fürdéssel búcsúztak az évtől (frissítve)

Tapolca - A szilveszteri fürdésre 193 csobbanó vállalkozott, 150 férfi és 43 hölgy mártózott meg a Malom-tó 18 fokos vizében az év utolsó délelőttjén kétezer néző előtt.

Tóth B. Zsuzsa

Bernek Péter ifjúsági olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok úszó és Schirilla György társaságában minden eddiginél többen fürödtek a tóban, ahol hatodik éve ilyenkor bárki megmártózhat büntetlenül. A nemzet rozmárja szinte már házigazdaként köszöntötte a bátor pancsolókat, akik szokás szerint tréfás jelmezekben, úszósapka alkalmatosságokban, mezekben, köntösökben érkeztek a partra. A hideg idő sem szegte kedvüket, hogy úszógumikkal, zászlóval felszerelkezve csobbanjanak egyet a halak közt. Schirilla szerint ez egy olyan lehetőség, amelyet nem szabad kihagyni egy évben sem, ő maga mindig Tapolcán kezdi a téli fürdőszezont.

- A tapolcai úszás számomra a legkülönlegesebb a hazai szabad vizűek közül, mert itt valósult meg a vágyam, hogy igazi tömegúszást kezdeményezzek. A holnapi szigligeti csobbanás csak bohémság ehhez képest. Ott berohannak a vízbe, meg vissza, aki nem szívbeteg, az meg tudja csinálni. Igaz, a tapolcai víz nem jéghideg, de itt már van kultúrája a fürdésnek – nyilatkozta lapunknak Schirilla. Elárulta még, hogy a téli szabad vízi fürdéseket január 23-án Balatonfüreden folytatja, majd életében először a velencei tóban is megmártózik, 30-án. Február elején Pakson ússza át a Dunát, 27-én pedig Balatonalmádiban fürdik. A télen még Halásziban ugyancsak megmártózik majd.

A tapolcai Malom-tóban minden eddiginél többen, közel kétszázan fürödtek Szilveszter délelőttjén Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Bernek Péter ifjúsági olimpiai bajnok először járt Tapolcán, és télen legfeljebb medencében fürdik saját bevallása szerint.

- Nem tartok tőle, sőt, kíváncsian várom, hogy milyen lesz itt megmártózni. Hatalmas élményre számítok, hiszen az úszómedencék 26 fok körüli vize után ez kicsit hidegebb lesz. A levegő hűvössége miatt viszont kellemes lesz, úgy gondolom - mondta a fürdés előtt a a Naplónak a fiatal sportoló, aki mindig örül az ilyen meghívásoknak. Úgy véli, a fiatalabb generációnak is példát mutathat ilyenkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!