Fesztivál, kemping és állatmenhely

2017. június 17., 16:25 szerző: Tóth B. Zsuzsa
komment
Tapolca - A képviselő-testületi ülésen tárgyaltak szerint hamarosan lejár a Badacsonytördemic-lábdihegyi kemping bérleti szerződése.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Amint az a pénteki ülésen elhangzott, a jogszabály szerint újra meg kell hirdetni a város tulajdonát képező vízparti, több mint 28 ezer négyzetméteres terület bérbe adását. Az ingatlant hét év után ideje felértékeltetni is és szeretné tudni a városvezetés, hogy milyen jövedelem származhat a hasznosításból. A fideszes képviselők szerint már legalább egy éve kellett volna foglalkozni a témával, hogy a jelenlegi bérlő a szerint tervezhesse az idei évi idegenforgalmi szezont és az esetleges beruházásait. A polgármester viszont úgy vélte, nincsenek ezzel elkésve, hiszen a bérleti szerződés ez év november végén jár le. A témára még rendkívüli ülésen visszatérnek.


A lábdihegyi kemping nem rendelkezik klasszikus stranddal. A létesítmény szerződése ősszel jár le	 Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ülésen megszavazták az állatmenhely fél milliós támogatását, Dobó Zoltán polgármester megköszönte a menhelyt működtetők munkáját, mint mondta, büszke rá a város, hogy ilyen színvonalú állatmenhely működik Tapolcán. Szó volt arról is, hogy a polgármester tárgyal a hagyományos Pisztráng fesztivál szervezőivel az őszi programról, annak szervezése ugyanis veszélybe kerülhet az emelkedő közterület foglalási bérleti díj miatt. A polgármester úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint a fesztivál nem marad el, a városnak is szüksége van rá, ugyanakkor a rendeletet is be kell tartatni.

Marton László Figurális rácskompozíció című szobra a városközpontból, az egykori bányász irodaház elöl a mai Tamási Áron Művelődési Központ elé, a Borbála szobor mellé kerül majd. Erről a polgármester a nyugdíjas bányászok küldötteivel is egyeztetett.

Tóth B. Zsuzsa

2017. június 17., 16:25 szerző: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...