Tapolca

2015.12.18. 13:59

Épül a tapolcai strand

Tapolca - A strand jövő év júniusára tervezett műszaki átadásának semmi akadálya nincs. A jövő nyáron már fürödhetnek a vendégek.

Tóth B. Zsuzsa

Erről győződhettek meg a képviselő-testület tagjai a péntek délelőtti bejáráson.

A strandon a termálvízkútnál Gephard Gyula a tulajdonos és beruházó Tapolcai Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beruházás két részből áll. A termálkutat mostanra felújíttatták, a víz a minősítés szerint iható. Közben elkészült a kiszolgáló épületek falazása és a medencék építése is megkezdődött.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kivitelező cég vezetője, Szencz Lajos szerint az időjárásnak és a tervezett ütemnek megfelelően halad a munka. Mint elmondta, a medencék aljzatbetonozása után a következő feladat most a medencék és a csúszdatorony vasbeton szerkezetének építése lesz. A korábbi mosdó és öltöző épülete megmarad. A régi termálmedence helyén hasonló funkciót ellátó ülőmedence és élménymedence lesz, készül egy gyermekpancsoló és egy, úszásra is alkalmas élménymedence. Csúszdák, sodró folyosó, jakuzzi várja majd a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!