Tapolca

2015.11.25. 08:51

Előtérben a természettudományok

Tapolca – A Lesence Völgye Általános Iskola csapata nyerte a végzős általános iskolások hagyományos Cselling vetélkedőjét a Batsányi gimnáziumban.

Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi János Gimnázium immár nyolcadszor megrendezett versenyére minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés, tizenegy csapat nevezett a város és környéke iskoláiból – mondta a megnyitón Miltényi Attila. A biológia–földrajz szakos tanár mellett Baloghné Szabó Edit fizika szakos tanár és a tavalyi verseny már gimnazista résztvevői várták a nyolcadikos diákokat. A természettudományi versenyen a fizika-, kémia-, biológia- és földrajzismeretek kerültek előtérbe. Idén a mágnesesség volt a fő téma, de a háromfős csapatok már a művészetek ismeretéből is vizsgáztak, amikor előzetesen plakátokat készítettek a megmérettetésre.

A verseny egyik helyi csapata a Kazinczy tagintézményből: Csonka Adrienn, Tóth Liliána Tünde és Szabó Botond. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Elméleti és gyakorlati feladatok váltották egymást, totót töltöttek ki a diákok a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal kapcsolatos tudnivalókról, érdekes jelenségeket láthattak fizikából, és általános természetismereti kérdéseket kellett megválaszolniuk. A kellemesen eltöltött délután volt ugyan számukra a legnagyobb élmény, de könyveket, apró ajándékokat is kaptak a legügyesebb versenyzők. A versenyt a Lesence Völgye Általános Iskola csapata nyerte: Gróf Gabriella, Kácz Diána, Szebeni Dániel. A második helyezett a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi tagintézménye csapata lett: Faragó Dorina, Tompos Laura, Virágh Anna.

A harmadik helyezett a Keresztury Dezső Általános Iskola csapata lett: Csonka Adrienn, Tóth Liliána és Szabó Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!