Tapolca

2016.05.02. 10:36

Elismerés a sikeres, kiemelkedő teljesítményért

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az ifjúsági katasztrófavédelmi felkészítésben huzamosabb időn át nyújtott kiemelkedő teljesítménye, a tűz, polgári védelmi és iparbiztonsági területeken elért versenyeredményeiért elismerésben részesítette Ölvegyi Rolandot a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium 12/A osztályos tanulóját.

Ölvegyi Roland immáron kilenc éve foglalkozik a katasztrófavédelemmel és annak területeivel. A Kazinczy Ferenc Általános Iskola felső tagozatában a katasztrófavédelmi szakkör aktív tagja volt. A gimnáziumi évek alatt maga köré gyűjtötte a téma iránt érdeklődő fiatalokat, így az elmúlt nyolc évben – döntően csapatkapitányként – részt vettek a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedősorozatban. Az országos döntőben egy alkalommal harmadik, kétszer második, illetve egyszer első helyezést szereztek. Ez idő alatt összesen tizenöt érmet szerzett társaival.

Tagja volt annak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által szervezett kísérleti csoportnak, amely vizsgálta az alsó tagozatos diákok katasztrófavédelmi felkészítésbe való bevonhatásának lehetőségeit.

Roland a rendvédelmi pályán képzeli jövőjét, ősztől a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében szeretné megkezdeni tanulmányait.

Az elismerést 2016. április 30-án, a városi központi ballagási ünnepségen Rozmán Gyula tű. ezredes, az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át Ölvegyi Roland részére.

Gratulálunk az elmúlt években elért eredményekhez! További tanulmányaihoz, munkájához sok sikert, jó erőt és egészséget kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!