Tapolca

2016.04.24. 17:29

A vadóc szerepében - Az Operettszínház színpadán a tapolcai dobos lány

Tapolca - A fiatal helyi tehetségnek, Halápi Katinkának esténként az Operettszínház Fame című darabjában tapsol a közönség.

Tóth B. Zsuzsa

Katinka hétköznap a fővárosban lakik és játszik. Az Operettszínház Fame című darabjában Lambchops, a vadóc, dobos lány szerepében láthatja a közönség. Mint megtudtuk tőle, a Fame, azaz Hírnév ára című darab művészeti iskolás diákok életét mutatja be az első iskolai naptól egészen a diploma osztóig. A nézők végig követhetik a szereplők sorsát, életét, megpróbáltatásait. A művészeti iskolában a diákok színésznek, táncosnak, zenésznek tanulnak. Katinka karaktere, Lambchops zenész osztályba jár, iskola zenekar tagja, Schlomoval, a zongoristával és Goodyval, a trombitással. A tavaly júniusi premier óta 26 előadáson láthatta a közönség a kedvelt darabot, amelyet Somogyi Szilárd rendezett és az első bemutató óta minden alkalommal teltházas. Katinka vallja, hogy számára ez hihetetlenül jó, felemelő érzést jelent.

- Minden alkalommal, amikor a fináléban kitekintek a közönségre, és látom a tömeget, hallom ahogy tapsol mindenki, nagy boldogság és hála tölt el, hogy eljuthattam idáig – mondja Katinka, aki egy válogatót követően kapta meg a szerepet tavaly márciusban. Örömmel emlékezik vissza a fárasztó próbaidőszakra, amely napi nyolc órás elfoglaltságot jelentett énekkel és tánccal, de nagy élményt volt számára. Azt sem bánta, hogy sokszor még késő este is a színházban próbáltak.

Halápi Katinkát az Operettszínház Fame című darabjában Lambchops, a vadóc, dobos lány szerepében láthatja a közönség. Fotó: Forgó Béla

- A próbafolyamat hihetetlenül kemény volt fizikailag és szellemileg, ugyanakkor egy rendkívül izgalmas utazás is. Bár korábban édesanyámnál, a Tapolcai Musical Színpadban négy éven át részese voltam hasonló folyamatoknak, most pedig hétvégente segítem a helyi musical színpad próbáit, mégis rettentő érdekes és izgalmas volt, ahogy láttam összeállni, felépülni a darabot. Az egyik legemlékezetesebb pillanat volt, amikor kézhez kaptam a szövegkönyvet és láttam, hogy milyen sok jelenetben kell szerepelnem. Boldog vagyok, hogy ennyi fantasztikus embert ismerhettem meg a kollégáim személyében, és hogy olyan elismert színészekkel állhatok egy színpadon. mint Szulák Andrea, Németh Kristóf, Auksz Éva, Pálfalvy Attila, Muri Enikő vagy Gubik Petra, és még sorolhatnám – mondja Katinka. Hozzáteszi, hogy minden egyes előadás közben a legnagyobb élményt talán az jelenti számára, amikor dobszólójánál kitör a taps és az ováció. Amikor óvatosan oldalra pillant, látja, hogy társai szinte kivétel nélkül ott állnak a színfalak mögött és tapsolnak, örülnek neki és a sikerének.

- Ez leírhatatlanul jó érzés, nagyon hálás vagyok érte az életnek, Istennek hogy itt lehetek – mondja. Katinkának a zene mindig is élete része volt. Eleinte édesanyja stúdiójában énekelt, de később rájött, hogy a dobolás érdekli igazán. A helyi zeneiskolában kezdett zongorázni tanulni, majd hét év múlva már dobolt is. Hat éven át ismerkedett a dobokkal Tóth Péter zenetanár irányításával. Ma már nem tanul, de nap mint nap dobol, a színpadon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!