Tapolca

2016.09.25. 15:20

Keresztezni szeretnék a bolhát a dinnyével

Tapolca-Diszel - Még az égiek is kegyeikbe fogadták a szüreti felvonulás aktív résztvevőit, arra az időre az eső is elállt.

Tóth B. Zsuzsa

Hangos zeneszóval, kisbíróval, menyasszonnyal, vőlegénnyel, a felismerhetetlenségig elmaszkírozott helyiekkel, nótázó nyugdíjasokkal, hagyományőrző táncosokkal, veterán járgányokat népszerűsítő gyűjtőkkel, borlovagokkal, csuhásokkal, vidám gyerekekkel, kikölcsönözhető konyhalányokkal, feldíszített lovas kocsikkal, hintókkal, traktorokkal vonultak a szőlőérést ünneplők az idei szüreti mulatságon végig a településrész utcáin.

Fantáziáért nem kellett a szomszédba menniük a felvonulóknak Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kisbíró Samu Ferkó a szomszédos Monostorapáti kocsiján dobolva kérte a menetet csodálókat és kínálgatókat, hogy csatlakozzanak és nézzék meg a felvonulók folklórműsorát is, aztán ropják a hajnalig tartó szüreti mulatságon. Kiderült, hogy lelkes kutatók kísérletezésének eredménye Diszel hírnevét öregbítheti. A bolha és a dinnye keresztezése folytán a magok maguktól ugrálnának ki a gerezdből, a találmány jól hozhat a falukonyhára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!