Tapolca

2016.11.05. 08:37

Frakk és lávalámpa a könyvtárban

Tapolca - A Wass Albert Könyvtár és Múzeum az őszi szünetben is sok érdekességgel várta a gyerekeket.

Tóth B. Zsuzsa

A Bálint Ágnes vándor emlékkiállítás keretében kiderült, hogy a legkisebbek körében is népszerű, 2008-ban elhunyt, József Attila-díjas magyar író és szerkesztő mely meséit, regényeit, filmjeit ismerhetik úgy a gyerekek, sőt, a felnőttek is, hogy nem is gondolnák, hogy az ő nevéhez fűződnek. A legismertebbek között van például a Mi újság a Futrinka utcában?, a Mazsola mesék sora, A szeleburdi család, a Frakk, a macskák réme, a Kukori és Kotkoda, valamint a Tévémaci és a vízipók számos története. A kiállításon látható néhány plüss mesefigura, az írónő írógépe, íróasztala és személyes tárgyaiból néhány. Különféle dokumentumok segítenek feleleveníteni a történeteket, látható a dramaturg, televíziós műsorvezető és fordító sok magyar és néhány idegen nyelven is megjelent kötete.

A lávalámpa készítés lenyűgözte a gyerekeket

Szarvas Helka, Borbála és Róza a Bálint Ágnes emlékkiállításon

A könyvtárban az alsó tagozatos diákok Mikkamakka Klubja is kinyitotta kapit egy napra a szünetben. A nagy érdeklődés mellett zajlott különféle foglalkozások keretében a gyerekek maguk készítettek például vizes palackból, olajjal, pezsgő tablettával és ételfestékkel lávalámpát, vidám zenebonát csaptak, valamint kézműves házban tevékenykedtek. Megismerték a könyvtár legfrissebb gyermekkönyv újdonságait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!